fredag 15 december 2017

Taxi-Uffe blev glad

» Sverigedumokraterna bekänner färg

1991 valdes en ung ordförande för Moderata Ungdomsförbundet vid namn Ulf Kristersson in i Riksdagen. Han deklarerade då vad som var hans mål: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten.". Detta är något han arbetat intensivt på under hela sin karriär. Efter valet 2010 blev Ulf Kristersson av Fredrik Reinfeldt utsedd till Socialförsäkringsminister (Socialutförsäkringsminister av många elakt kallad). Ett sätt för Ulf Kristersson att genomföra sin gamla målsättning om att "avskaffa välfärdsstaten" blev då att införa den s.k. "Stupstocken" i sjukförsäkringen. Som Ulf uttryckte det: - "Målet är att den kollektiva välfärdspolitiken i alla dess former och skepnader måste göra andra förlegade och felaktiga socialistiska system sällskap på historiens skräphög."

Ulf Kristersson och stupstocken
I dag kan vi regelbundet höra en hård kritik av dagens sjukförsäkring där alldeles för många får sin sjukskrivning indragen. Försäkringskassan gör helt enkelt bedömningen att den sjukskrivning som patientens läkare gjort inte berättigar till sjukpenning. Detta är inte automatiskt fel! Jag har jobbat 30 år på Försäkringskassan. Ju längre tid man är sjukskriven så måste man pröva arbetsförmågan inom ett större område. Alltså är det naturligt att det händer att man inte är eniga. Mitt intryck är dock att utvecklingen i dag gått ett steg för långt i ivern att minska antalet sjukskrivna.

Men, detta är något helt annat än den "Stupstock" som Ulf Kristersson införde när han blev Socialutförsäkringsminister och som den Rödgröna regeringen avskaffade igen när man kom till makten. "Stupstocken" som Ulf Kristersson nu när han nått sitt delmål att bli moderatledare fortsätter att kämpa för i sin iver att "avskaffa välfärdsstaten" innebär nämligen att sjukpenningen automatiskt dras in efter kanske två år. Oberoende av hur sjuk du är och utan någon individuell prövning. Har du gått sjukskriven under två år så får du helt enkelt inte vara sjukskriven längre. Är du då trots allt inte så sjuk att du inte har rätt till "Förtidspension", inte blivit frisk så att du kan gå tillbaka till ditt jobb och inte är tillräckligt arbetsför för att kunna söka ett annat jobb och få A-kassa så står du där. Utslängd som värdelös utan försörjning! Stupstocken! Ingen sjukpenning, ingen A-kassa och ingen lön. Välfärdsstaten är avskaffad enligt Ulf Kristerssons önskemål.

Vad har då detta med Sverigedumokraterna att göra? Jo, Sverigedumokraterna har nu i sin iver att ställa sig in hos Moderaterna deklarerat att man stödjer införandet av en ny Stupstock i sjukförsäkringen. Taxi-Uffe blev omedelbart överlycklig. Det sägs att han dansade en lyckodans uppe på skrivbordet på sitt arbetsrum. Tyvärr var det ingen som filmade!

Den nya eniga Högeralliansen

Den nya eniga Högeralliansen

Ha det i åtanke när det kommer till val! Sverigedumokraterna är inget annat än ett vanligt högerparti bland dom andra borgerliga partierna. Målet är att avskaffa välfärdspolitiken!

Inga kommentarer: