fredag 20 oktober 2017

Slut på arbetsveckan

» Dags för Kristdemokraterna

Kristdemokraterna under strecket
Partiernas "Riksting" eller vad man nu kallar de "halleluja-möten" som de olika partierna håller som uppstart inför valet om mindre än ett år står som spön i backen. Nu är det dags för Kristdemokraterna att dra igång. Ebba Busch Thor slåss för partiets överlevnad, och detta i ett parti som är djupt splittrat. Allt från falanger som har en stark socialliberal framtoning till ärkereaktionära grupper via de djupt religiösa grupper som hämtar all inspiration i bibeln. I många frågor är det uppenbart att Batong-Ebba lutar sig mot de riktigt högerinriktade grupper som tror på batongen, piskan och bibeln. Jag ser nu t.ex. att det verkar bli krav på patrullerande polis i skolor som anses ha problem. Inte att poliser besöker skolorna. Nä, det ska patrullera polis på skolgården. Jag vet inte om det ska vara militärpolis kanske? Det var väl Moderaterna som ville kalla in militärpolisen. I Sverige är det mycket känsligt att kalla in militären för att sköta ordningen inom landet. Detta sedan militären en gång i tiden sköt ihjäl demonstrerande arbetare i Ådalen. Vi ska nog låta militären sköta det dom ska sköta och låta polisen sköta det som är deras uppgift.

Burkor på bussen?
Vidare har tydligen nu Kristdemokraterna kommit fram till att samhället ska lägga sig i hur vi klär oss. Tydligen är man nu inne på att stödja kravet på att förbjuda kläder som burka och niqab. Något som ju faktiskt är mycket lättare sagt än gjort. Hur ska man definiera det hela? På de håll där man fattat den typen av beslut så har det slutat med att man förbjuder "heltäckande" kläder. Och därmed tvingats ge böter till reklamfigurer utklädda till clowner t.ex. Vad ska vara tillåtet och vad ska vara förbjudet? Heltäckande motorcykelhjälmar med mörkt visir? Halsduk uppdragen över hela ansiktet när det är svinkallt? Maskeraddräkter? Nunnedräkter? I vilka sammanhang ska vissa kläder vara förbjudna. Kan vi förbjuda dom hemma i den egna trädgården? Stackars polisen till Halloween!

Jag tycker nog att Batong-Ebba ska fundera en extra gång. Ska verkligen samhället lägga sig i hur vi klär oss? Vad är skälet till att förbjuda vissa klädedräkter? Är det bara för att vissa människor retar sig på saker som för vissa symboliserar något man tar avstånd från? Är det ett allmänt krav på att kunna identifiera någon? Om det är det senare så finns det mycket som egentligen borde förbjudas. Kraftig sminkning kan helt förändra ett utseende!

Jag har sagt det tidigare, och säger det igen. Ingen, och jag säger INGEN ska lägga sig i hur andra klär sig. Detta oberoende av hur korkad klädseln är. Inte staten, inte polisen, inte präster, inte imaner, inte "den breda allmänheten". INGEN! Vi kan ha synpunkter på hur andra klär sig eller spökar ut sig. Det kan också finnas tillfällen när det finns anledning att ställa krav. Säkerhetsskäl, hygienskäl eller helt enkelt möjligheten att identifiera någon. Men hur vi ser ut på allmän plats, det ska inte andra lägga sig i. Även om vi kanske har synpunkter på att något ser för dumt ut, är löjligt, är opraktiskt, är irriterande eller vad vi nu kan tänka oss. Men håll lagstiftarna borta. Låt oss visa att vi är ett bättre samhälle än de samhällen som ställer speciella krav eller förbjuder vissa kläder.

Lycka till Ebba! Men, om jag ska vara uppriktig så tror jag svensk politik mår bättre om vi slipper er i Riksdagen!

Inga kommentarer: