måndag 23 oktober 2017

Internationella Moldagen

» En hel massa korta tankar

Vissa dagar har jag lite svårt för att bestämma mig för vad jag ska tycka till om. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig. Då får det ibland bli så här, dvs ett antal lite kortare tyckerier om olika saker. Sedan får ni som läser välja och vraka vad ni tycker är intressantast. Om ni håller med mig så är det bara att känna sig ytterligare styrkt i er egen åsikt. Om ni inte håller med mig? Byt åsikt!

¤ 1.   I Skåne tycker Sydsvenska Handelskammaren att man satsar alldeles för mycket slantar på cyklister. Istället borde pengarna föras över till att bygga motorvägar! - "Handelskammaren är en privat näringslivsorganisation som arbetar i sydsvenska företags intresse" hävdar man själva. Hur som helst så jobbar man uppenbarligen inte i miljöns och cyklisternas intresse.

¤ 2.   I Israel har en palestinsk byggnadsarbetare arresterats av polisen sedan han på Facebook publicerat en bild av sig själv bredvid en bulldozer och skrivit "God morgon" på arabiska. Sådant kan naturligtvis inte accepteras i Israel. Palestinier ska INTE ha någon god morgon! Faktum är att anledningen till att han arresterades var att man översatte hans "God morgon" på arabiska till "attackera dom" på hebreiska. Den stackaren släpptes fri sedan man uppmärksammat att den maskinöversatta texten var felöversatt. Lita inte på den artificiella intelligensen! Om det är något den är, så inte är det intelligent.

¤ 3.   För övrigt fortsätter de israeliska myndigheterna att godkänna tusentals nya bostäder för israeler på ockuperad palestinsk mark. I brott mot alla internationella lagar. Men sån't struntar de styrande i Israel i. Där är det målet om "Storisrael" som gäller. Internationella lagar? Sån't struntar väl vi i tänker dom. Dom får ju ändå stöd från Pentagon och Vita Huset.

Non Violense - foto Sven Ohlsson

¤ 4.   För övrigt såg jag att israelisk flyg hade gjort nya attacker mot mål i Syrien. Detta sedan ett israeliskt jaktflyg beskjutits från syriskt territorium när det befann sig på spaningsuppdrag - över Libanon. Vad har israelisk militär över Libanon att göra?

¤ 5.   Det svenska budgetöverskottet är det näst högsta inom hela EU. Det är bara Luxemburg (1,6% av BNP) som har bättre finanser. I Sverige och Malta ligger överskottet på 1,1% av BNP. I Tyskland ligger det på 0,8% av BNP. Nästa år är den svenska statsskulden den lägsta sedan 1977. Det är annat än när olika borgerliga regeringar raserar svensk ekonomi med stora ofinansierade skattesänkningar.

¤ 6.   Det kan inte vara lätt att vara rasist i Sverige. Så fort man går utanför dörren så riskerar man ju att möta något hemskt som man hatar. Allra värst måste det vara om det skulle handla om en trevlig granne som man ju ska hata. Men, dom är ganska komiska också. Sydsvenskan publicerade år 2003 ett aprilskämt som gick ut på att gatskyltar i Malmö skulle bytas ut mot flerspråkiga sådana. Med jämna mellanrum får det här aprilskämtet ny spridning. Senast nu i oktober då sajten Rapport24 spred skämtet vidare - utan att informera om att det var ett skämt. - "Vart faan är Sverige på väg nu får det vara nog med detta daltande" blev en typisk kommentar från hatmobben. Dom kan inte ha det lätt våra rasister och dom andra knäppgökarna i den sverigedumokratiska svansen.

¤ 7.   Annars måste nog dagens stora skämt vara texten: - "Hittills har 82% av alla Svenskar kommit ihåg att lägga till oss i Favoriter/Bokmärken" på ovannämnda sajt. Jag undrar om dom vet vad procent innebär? Så där kunniga verkar dom i varje fall inte vara. Fast det kan ju vara något med "Svenskar" som spökar. Observera att det skrivs med ett stort S. Antagligen för att skilja dom rättrogna Svenskarna från helt vanliga normala svenskar. Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta?

Stöd #Metoo

¤ 8.   #MeToo kampanjen fortsätter att spridas. Fast det finns tydligen fortfarande en del stofiler som inte tar något intryck. En sådan är förra ordföranden för Fotbollsförbundet, Lars-Åke Lagrell, som inte ger så mycket för Gunilla Axéns berättelser. Han verkar främst tro att det handlar om rena påhitt som hämnd i efterhand. Låt oss säga så här, det är tur att det inte är han som är ordförande i dag. #Metoo kampanjen är viktig eftersom det äntligen fått mängder av utsatta tjejer och kvinnor att berätta om saker dom hållit tyst om av rädsla, skam eller uppgivenhet. Kanske kan debatten som nu pågår få till effekt att mansgrisar och andra svin tänker efter en extra gång. Nu kan det faktiskt äntligen bli rejäla konsekvenser. En del av de som pekats ut nu, som Martin Timell, ångrar sig nog bittert. Det kan faktiskt inte vara så svårt att uppföra sig anständigt. Ni är inte roliga! Ni är inte tuffa! Ni är inte attraktiva! Ni är enbart korkade idioter!

¤ 9.   För övrigt ser vi att gamlingen Lars Adaktusson nu slängt ut unga Emma Henriksson från Kristdemokraternas partistyrelse. Höger om marsch! Det positiva är att sannolikheten för att vi slipper Kristdemokraterna efter nästa val ökar. Det finns inte plats för tre högerreaktionära partier i Riksdagen.

¤ 10.   Slutligen ser jag att det nu avslöjats att den islamist som 2016 begick en terrorattack i Berlin inspirerats till detta av en infiltratör från den tyska säkerhetspolisen. Gruppen som han tillhörde hade ursprungligen som tanke att åka till Syrien för att slåss med IS. Men man inspirerades av en av den tyska säkerhetspolisens infiltratörer att istället göra något i Tyskland. Det här med säkerhetsarbete är inte lätt!

Internationella Mole dagen

I dag är det alltså Internationella Moldagen. Är det någon av mina läsare som vet vad det är? Om inte, så kan ni läsa en förklaring här. Berätta sedan för mig vad det går ut på.

Inga kommentarer: