onsdag 4 oktober 2017

Ingen kanelbulle i dag

» Fem enkla tyckerier en helt vanlig onsdag

¤ 1.   Varför är vårt samhälle så våldsamt? Vad är det som gör att så många har så kort stubin innan man tar till våld och pang-pang? Stephen Paddocks massmord i Las Vegas på nästan 60 personer aktualiserar frågan igen. Att alla masskjutningar i USA (eller alla som rent allmänt skjuts ihjäl i USA) skulle ha något samband med alla vapen som finns helt legalt i USA är ju trots allt inte sannolikt. Vad jag skulle komma fram till var vilken påverkan alla väldigt våldsamma spel och liknande har på vår "moraltröskel". Blir det lättare att i "real life" ta till ett skjutvapen om man suttit framför ett TV-spel i timmavis, dag efter dag, och skjutit ihjäl "motståndare". Jag började fundera i dom banorna när jag läste Metros esport kolumn i dag. Vinner gör ju den som tar livet av flest på kortast möjliga tid!

¤ 2.   Jag var inne på nassarnas sidor för att se hur dom kommenterade sitt fiasko i Göteborg i helgen. Naturligtvis medgav man inte att det blev fiasko, men man var faktiskt väldigt återhållsamma med att skryta om någon framgång. Så man kände nog stor besvikelse över att det blev nasse-fiasko. Däremot råkade jag läsa en massa kommentarer till just Stephen Paddocks massmord. I de här nasse-kommentarerna var han först färgad, sedan var han jude, han var Obama-anhängare och allt möjligt. I varje fall såg han ju lite utländsk ut trots allt. Det måste vara hemskt att leva i en tillvaro där allt som händer styrker ens egna fördomar om hur hemskt allt är. Även om fördomarna visar sig vara helt åt skogen.

Visa kärlek till din nästa

¤ 3.   Dagens sverigedumokrat som trampat i klaveret är partiets gruppledare i Riksdagen, Mattias Karlsson. Han fick tag på en bild där en polis står omgiven av två afghanska killar. Enligt Mattias Karlssons publicerade förhastade kommentar så var ju detta naturligtvis ungdomar som befann sig illegalt i Sverige och som borde utvisas omedelbart. Han gjorde också direkta jämförelser med terrorattentatet på Drottninggatan. Att de två killarna har beviljats uppehållstillstånd bemödade han sig inte att ta reda på. Men i Mattias Karlssons värld är ju alla med icke-svenskt utseende illegala terrorister. Det "utgick" han ifrån skyller han ifrån sig med. Själv tycker jag att vi låser in Mattias Karlsson på Kumla direkt. Jag utgår ifrån att han är kriminell som så många andra sverigedumokrater! Jag har också mina förutfattade fördomar!

¤ 4.   I Skåne vill den borgerliga Högeralliansen (alltså i praktiken Moderaterna, som ju är dom som bestämmer...) för att spara in pengar höja avgifterna i tandvården, höja priserna i kollektivtrafiken och ta betalt för ambulanstransporter. Allt för att kunna säga Nej till den mindre skattehöjning som den S-styrda majoriteten vill genomföra. Skåne har, ska vi kanske påpeka, Sveriges lägsta landstingsskatt och stora brister i ekonomin för sjukvården. För övrigt ska alla problem lösas med privatisering! Har ni hört det förr?

¤ 5.   För övrigt ser jag nu att Taxi-Uffe presenterat sitt lag inför valet. Det ser bra ut - för oss andra alltså.

Inga kommentarer: