torsdag 31 augusti 2017

Jag och rojalismen

» Nationell lycka

Så är vi då åter i ett nationellt fullkomligt lyckorus. Vi har fått ännu en tronarvinge att försörja! Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått en välmående son så vi är naturligtvis alla lyckliga. Tydligen är de lägsta oddsen för att det blir en William som föddes på Danderyds sjukhus. Naturligtvis blev det nationell salutering, tacksägelsegudstjänst och konselj med statsministern. Vi är SÅ lyckliga! Till all lycka är också krisen inom förlossningsvården nu löst eftersom personal och plats på förlossningen har kunnat hållas i beredskap i avvaktan på att det var dags för den lyckliga händelsen. Det har funnits "en hemlig sms-kedja för att informera de personer som behöver få information när det är dags" så att dom kunde infinna sig för tjänstgöring. Det nya underbarnet är nummer sex i vår stolta Kungafamiljs skara av barnbarn.

För övrigt kan vi berätta att det snart är dags igen för ännu en lycklig kunglig tilldragelse. Bara för några dagar sedan berättade prinsessan Madeleine och Chris att Madeleine är på smällen igen och beräknas föda ett syskon till Leonore och Nicolas i mars. Så här berättade Svensk Gamtidning om den kommande lyckliga händelsen. Ett försök att läsa samma nyhet hos Vänt i Häcken resulterade dock i att antivirusprogrammet stoppade läsningen med påpekandet om att den var skadlig. Är det informationen, webbplatsen eller hela monarkin som är skadlig?

Skadlig kungafamilj

Observera att när det gäller Carl Philip och Sofia så nämns Carl Philip först medan när det gäller Madeleine och Chris så nämns Madeleine främst. Är det för att Kungahuset har infört någon sorts varvning? Dvs varannan gång ska den kvinnliga parten nämnas först och varannan gång den manliga? Eller det finns något annat skäl? Fast Madde och Chris får snart bestämma sig för om dom är svenskar (dvs behålla plats i tronföljd och finansieras av svenska skattebetalare) eller om dom är britter.

För övrigt läste jag för några dagar sedan att Knugahuset kommit i konflikt med borgerligheten. Tjabo och Silvia hade nämligen det dåliga omdömet att umgås med sina rika kompisar. Dom flög nämligen till Moskva för att träffa de rika direktörerna och annat högvilt på en fest. Enligt borgerliga politiker ska man verkligen inte ha kontakter med Ryssland eftersom detta helt självklart kommer att utnyttjas av Putins propagandamaskineri. Nu var det dock inte Knugen som fick kritik utan istället UD som fick kritiken. En intressant fråga är huruvida UD hade fått våldsam kritik från borgerligheten om man hade stoppat Knugen och Silvia från att åka på en privat resa till sina kompisar i Moskva?

Det vore nog bäst att avskaffa hela tramset!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val, inte avel

Inga kommentarer: