
I dag tänkte jag först tycka till lite mer om Anders Borg och hur vi behandlar människor olika. Svenska Dagbladet har i dag en lång artikel om Anders Borgs uppgång och fall. Jag konstaterade dock till slut att man kanske inte ska sparka mer på den som redan ligger. Vad det handlar om är ju det faktum att där spriten går in så går vettet ut. Men det är faktiskt ingen ursäkt att uppföra sig illa att man druckit sig redlös. På nätet har jag sett flera hänvisningar till en tidningsrubrik där Anders Borg påpekat att man ska jobba och inte supa som argument för att han 2010 vill höja alkoholskatten. Om man nu ska vara elak så tycker han kanske annorlunda när någon annan bjuder på gratis alkohol. Men, som sagt, man ska inte sparka på den som redan ligger. Anders har haft det dåliga omdömet att dricka för mycket, gjort bort sig och får nu betala detta. Tjänar man mycket så kostar det också mycket att förlora inkomsterna. Men, det är inte synd om Anders Borg. Han har sig själv att skylla helt enkelt!

Fast när jag läst färdigt artikeln så visar det sig att för att man ska räknas som aktiesparare i DI:s kartläggning så ska aktieinnehavet ligga på över 88.600 kronor. Så för att jag skulle ha kommit med på listan så hade jag fått köpa drygt 1100 ytterligare aktier i Husqvarna till mina nuvarande 12. Jag tror nog att det verkar som om det trots allt handlar om att vi lever i olika världar. Vilket är då bra, att våra folkvalda representanter lever i samma samhälle som sina väljare eller att dom lever ett helt annat liv utan kontakt med den verklighet som alla vi andra lever i? Jag skulle vilja säga att det är en fråga som vi borde fundera mer på!
Hur som helst så verkar det som om centerpartisten Eskil Erlandsson är Riksdagen ledande börshaj. Hans börsförmögenhet ligger på ungefär 8 miljoner kronor. När börsnissar som Eskil Erlandsson ska fatta beslut i Riksdagen så kan man ju undra över hur mycket han funderar över hur de beslut han fattar drabbar hans egen mångmiljonförmögenhet? Kommer han att driva en politik som kanske gynnar "vanligt folk" men kan riskera drabba hans egen förmögenhet? En intressant samvetsfråga. Kan vi lita på våra folkvaldas moral? Hur mycket styr deras personliga intressen deras ideologi?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar