tisdag 11 juli 2017

Stackars människor

» Stackars Nordea

Stackars Nordea, som skulle riskera att från sina många vinstmiljarder bidra med några ytterligare miljarder till statens försäkring inför nästa bankkrasch, dom har det inte lätt. Dom stackars underbetalda gubbarna i ledningen kom fram till att om dom flyttar postadressen till Danmark eller Finland så skulle dom kunna spara några miljarder i avgifter till den grymma svenska Staten. Till stor del handlar det om utpressning. Gör ni inte som vi befaller er så flyttar vi. Men, det är också uppenbart att man på Nordea inte heller vet riktigt vad det är man håller på med. Jag frågade ju formellt Nordea vad som var på gång samtidigt som jag gjorde klart att jag skulle byta bank om Nordea förvandlades till skattesmitare. Då fick jag ett skriftligt svar som gick ut på att banken skulle fatta beslut på styrelsemötet den 30 maj: - "Vi tackar för dina synpunkter. Dock är inget formellt beslut taget ännu om att flytta något huvudkontor. Beslutet kommer att tas på Nordeas styrelsemöte den 30 maj." Sedan blev det inget beslut den dagen utan den 4 juni skickade jag en ny förfrågan. Den har inte besvarats! Hur som helst ser jag nu att fler börjar följa mitt råd. Flyttar Nordea brevlådan så flyttar vi pengarna! Nu har t.ex. Fackförbundet Kommunal deklarerat att flyttar Nordea från Sverige så flyttar Kommunal från Nordea. Även Handels har bestämt sig för att följa samma exempel. Även hela LO överväger att flytta. Förhoppningsvis är det fler som deklarerar att dom också tänker följa efter. Om inte annat så kanske de ekonomiska realiteterna kan få slipsgubbarna i Nordeas ledning att inse att låg "skatt" är inte det enda som gäller. Gör klart för Nordea att dom får klara sig utan dig som kund om dom flyttar brevlådan.

Björn Wahllroos, ordf Nordea

» Stackars Sverigedumokraterna

Det finns ett område där Sverigedumokraterna är överlägset störst i Sverige. Det handlar om både på riksnivå, regional nivå och på lokal nivå. Vad jag talar om? Jo, antalet avhopp. Inget av Sveriges partier har så många politiker som hoppar av, blir politiska vildar eller helt enkelt utesluts. Det är helt enkelt så att partiet representeras av kriminella, töntar, okunniga, fjantar och annat löst folk. Aldrig tidigare har ett svenskt riksdagsparti fått så många riksdagsledamöter dömda för brott i en domstol. I Riksdagen sitter också flera ledamöter som en gång i tiden valts in som sverigedumokrater men som nu är politiska vildar. Senaste nytt är att partiledaren Jimmie Åkessons svärmor nu återvänt till Riksdagen efter en tids frånvaro. Margareta Larsson har helt enkelt inte varit i Riksdagen sedan september 2015 utan har sysslat med annat. Fast hon har fortsatt att ta ut fullt arvode på 60.000 kronor... Nu har hon dock bestämt sig för att återvända till arbetet i Riksdagen. Dock är hon nu inte sverigedumokrat längre utan "något annat". Och läget är likadant över hela landet. På en del håll slutar avhopparna helt. Ibland kan SD sätta in någon annan, men på många håll står stolarna tomma. Och många andra fortsätter som politiska vildar. Sverigedumokraterna är helt enkelt ett unikt parti!

Sverigedumokraterna

» Stackars stockholmare

Tydligen väcktes stockholmarna i söndags kväll av att Hesa Fredrik började tuta klockan 2200. Uppenbarligen kunde stockholmarna delas in i flera olika grupper. 1/ Dom som inte visste vad det var för oväsen. 2/ Dom som trodde att det var övning. 3/ Dom som utgick ifrån att det var något fel. 4/ Dom som trodde att den onda ryssen anföll. 5/ Dom som struntade i vad det var och vände sig om och somnade om. 6/ Dom som blev nyfikna och ringde runt för att ta reda på vad som hänt. Vilket resulterade i att telefonväxlarna hos SOS Alarm, Polisen och Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap kraschade. Vad är då det mest skrämmande med det här? Att en felaktig signal gick ut i just Stockholm? För det händer faktiskt att det blir fel någon gång då och då även på andra håll. Är människan inblandad blir det fel ibland. Punkt! Eller är det mest skrämmande att signalen för Faran över inte gick att skicka ut? Själv tycker jag faktiskt att det mest skrämmande är att telefonväxlarna inte tål överbelastning när något sådant händer. DÄR har vi det mest skrämmande!

Stockholm

» Stackars Donald

Tänk att en så fantastisk politiker som Donald Trump kan utsättas för så mycket förföljelse av illvilliga och korrupta journalister och media. Det är grymt orättvist. Nu har dom avslöjat att bland annat Donald Trumps son, hans svärson och hans dåvarande kampanjchef några månader innan valet träffat en rysk advokat som hävdade att hon skulle ha riktigt komprometterande uppgifter om Hillary Clinton. Att dom inte har kommit på det förrän nu förklaras med att det inte var något viktigt. Det var ju bara en rysk advokat dom sprang till när hon ville träffa dom. Det är så orättvist att journalister fortsätter i gräva i så'n gammal dynga. Den har väl ingen betydelse i dag. Nu vann ju Donald Trump överlägset valet så nu har väl sådant ingen betydelse? Det är dags att sluta vara elaka mot en så gudomlig person som Donald Trump. Att bara insinuera att han skulle gjort något tvivelaktigt är ren "fake news". Själv tycker jag att det finns mycket skumt i den här affären. Vi har nog inte hört det sista.

Donald Trump

» Stackars tågresenärer

Det är ju mycket kritik mot försenade tåg. Kritik som ibland är befogad. Men ibland undrar jag egentligen om människor inte har något annat att göra än att klaga. Det är t.ex. inte samma gnäll och publicitet över försenade flyg. Enligt statistiken är svenska tåg punktligare än världens punktligaste flygbolag. Jag har sett ett par notiser i bladet om flygpassagerare som skulle flugit till Ängelholms flygplats (en av alla dessa flygplatser runt om i landet som existerar tack vara att kommunerna täcker upp förlusterna). Deras flyg har blivit inställt så dom har fått flyga till någon annan flygplats och sedan fått åka buss eller taxi till Ängelholm för att hämta sin bil. Bara för att konstatera att parkeringen är låst för natten när dom kommer dit... Hur som helst är det vi själva som förorsakar en hel del tågförseningar. Den enskilda förseningsorsak som ökat mest är att folk springer på spåren. Det är folk som genar över spåren, folk som kryper under bommarna som är nedfällda eller helt enkelt människor som vill begå självmord. Kommer det fram att det är folk på spåren stoppas ALL trafik. Det är många som blir försenade för att någon annan vill spara 3 minuter. Tänk på det! Tänk på det en gång till!

Tåg

» Stackars Anna, Annie, Ebba, Jan och Jimmie

Det kan inte vara lätt att vara opposition när ekonomin tuffar på riktigt bra. Nu senast har kommit fram att ungdomsarbetslösheten fortsätter att sjunka. Vad ska man gnälla på när de ekonomiska kurvorna pekar rätt? Man kan ju t.ex. klaga på flygskatten. Dvs att flyget som alla andra betalar skatt. Något som en stor del av medborgarna i vårt land faktiskt tycker är en bra idé. Sedan kan man blåsa till strid mot att införa en begränsning i vinsterna för företag inom vård och omsorg som gör stora vinster på våra skattepengar. Fast de flesta svenskar verkar tycka att en begränsning är en bra idé. Man kan blåsa till strid för att försvara det svenska systemet med vinstdrivna kommersiella privata skolor. Något som vi i Sverige är unika med i världen. Det är faktiskt bara Sverige i hela världen som tillåter vinstmaximerande skattefinansierade skolor. De flesta svenskar tycker att en begränsning är en bra idé. Men man kan ju alltid lova ett nytt Jobbskatteavdrag! Dvs att vissa ska betala ännu högre skatt än andra på samma inkomst. Dom har det inte lätt. För att inte tala om att komma överens om VAD man ska gnälla på! Det är inte lätt.

Alliansfritt

Inga kommentarer: