lördag 15 juli 2017

Skurkar både här och där

» Mer om girigbögarna

Den här gången var det SEB som var snabbast ut bland storbankerna med sin kvartalsrapport. Innan ni läser om rapporten här så tänkte jag ha en liten frågesport. Om ni tror att vinsten steg så räck upp höger hand. Om ni tror att vinsten sjönk så räck upp vänster hand. Var det NÅGON som räckte upp vänster hand? Om du gjorde det på allvar och verkligen trodde att en av storbankerna skulle redovisa sjunkande vinst så verkar du inte ha hängt med alls. Nä, SEB:s vinst blev för de senaste 3 månaderna 5.681 miljoner kronor. Bättre än tidigare och bättre än vad man hade förväntat. En liten beräkning visar att varje dag gör SEB en vinst på drygt 6 kronor på varenda svensk, allt från bebisar till 100-åriga gummor. Nästa dag 6 kronor till på varenda svensk. Till och med andra än vi "till vänster" börjar nu tycka att det börjar bli lite för girigt. I Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga kommenterar Patricia Hedelius det hela med: Vinstfesten ett hån mot bolånekunderna.

Nordea
I ett nyhetsbrev från Expressens Dina Pengar läser jag att Nordea har problem med att kunderna flyr från banken - i Danmark. Mer än var tredje Nordea-kund i Danmark överväger att byta bank. Enligt den danska tidningen Børsen förlorade Nordea förra året 25.000 privatkunder. Förtroendet för storbankerna i allmänhet och Nordea i synnerhet är mycket dåligt i både Danmark och Sverige. Och det är förtroendesiffror som sjunker. Det finns inte heller mycket som tyder på att bankerna tar kundernas bristande förtroende på allvar. Bara man kan tjäna pengar på dom så verkar man tycka att det kvittar om vi litar på dom. - "Enskilda danska privatkunder klagar bland annat på att de inte uppfattar banken som en bank för dem utan mer för företag och storkunder." Och det gäller inte bara danska kunder.

Jag tror faktiskt att det verkligen är så. Det är storkunderna som är dom viktiga. Vi vanliga småkunder är helt enkelt bara kreatur och idioter som kan mjölkas på pengar. Nordeas ordförande Björn Wahlroos klassiska yttrande säger enormt mycket. Det förklarar varför bankerna i allmänhet och Nordea i synnerhet agerar som dom gör:

Björn Wahlroos

- "Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det."

» Bedragare del 321

Det här måste ju vara idealiskt för en man som mig som ju börjar få en del ålderskrämpor. Bara en gratis spray att använda på snorren så är alla problem lösta, både för mig själv och min partner. Och allt detta helt gratis! Ståfräs på direkten, man orkar med flera gånger per natt och tio gånger bättre för hustrun. Dessutom allt under full kontroll. Wow:

Du sprayar bara på, så kommer den upp och står..

Penisförstoring gerolt@marvellook.com

Specialkalsong
Du sprayar det bara på,
så kommer den upp och står...

Garanti:

Garanti för att få pengarna tillbaka
Få erektion direkt!
Ha sex flera gånger på en natt
Kontrollera din utlösning
Gör din partners orgasm 10 gånger mer intens
Inga biverkningar

BESTÄLL DIN GRATIS SPRAY

Be right back
Fast som vanligt blir man ju lite fundersam. Det är ju trevligt att man försöker rimma, men inte rimmar "på" med "står"? Jag blir också lite fundersam när det dels står att det är gratis och dels att man är garanterad att få pengarna tillbaka. Vilka pengar? Det är ju gratis! Och det här med att partnerns orgasm som ska bli tio gånger så intens. Kan det verkligen vara nyttigt med 10 gånger mer intens, och dessutom flera gånger per natt? Det kan inte vara hälsosamt. Är "intens" över huvud taget ett svenskt ord? I varje fall får man nog skaffa kalsonger av den här sorten i fortsättningen...

Nä, jag tror jag besparar mig och min älskade hustru det hela. Ni kan behålla skiten på Marvellook.com. En sida som är helt tom, i varje fall om man bara går till huvuddomänen. Lägger man till och får www.marvellook.com/url så hamnar man på en sida som bara har texten "Be right back". Jag tvivlar på det. Dra åt skogen!

Inga kommentarer: