söndag 23 juli 2017

Åsså regnar det...

» Säkerhetspolitikkritik

Den som följer svensk media kan knappast ha missat att den ryska regimen genomför en stor militärövning i bland annat Östersjön, och till råga på allt i samarbete med Kina. Hela övningen är naturligtvis (i varje fall enligt en ganska samstämmig svensk media) en stor provokation mot Sverige (och Finland). Övningen är (hävdar man) en styrkedemonstration och som sagt grovt provocerande.

Att världens största atomubåt samtidigt är på väg från Norra Ishavet till Östersjön för att visas upp vid en stor militärparad är inte heller något som går att missa. Allt som sker är en provokation och maktdemonstration. Så här presenterar Sveriges största tidning, Aftonbladet, det hela. Observera att många blev vittne till båtens "framfart". Ordet "framfart" betyder: - "våldsamt sätt att färdas eller bära sig åt; härjningar". Naturligtvis är det ett medvetet val att använda ordet "framfart" som ju har en negativ klang istället för till exempel "färd" som är mer neutralt. Det hela är helt självklart en liten del i den krigshets som just nu pågår. På vilket sätt en lugn färd på internationellt vatten i ytläge så att alla kan se var man befinner sig kan kallas "framfart" har i varje fall jag svårt att förstå. Men allt är tillåtet i militärhets för att det ska bli mer slantar för militären att leka med.

Rysk ubåt

Vad jag har förstått är den här ubåten i dag främst ett museiföremål. Ubåten är ytterst omodern och opraktiskt och ingår inte längre aktivt i den ryska militärens planering. Är det inte dags att sluta hetsa och istället tona ner. Samtidigt som den här stora rysk-kinesiska övningen pågår "roar" sig NATO och bland annat svensk militär också med rekordstora övningar. Alla parter svarar på den andra partens "provokationer" i en ständigt upptrissad maktkamp. Kanske är det dags att börja prata mer och provocera mindre? Detta gäller alla parter.

På tal om militär. Vad hände med det där "mystiska" föremålet i Gävle hamn som fick enorm publicitet under ett par dagar i början av månaden. Sedan tog det slut! Är det någon som hört att det publicerats någon förklaring? Uppriktigt sagt tycker jag att den svenska militären visade oväntat litet intresse för observationerna? Avförde man det snabbt som ointressant? Visste man vad det var men ville inte berätta det? Vad hände? Är det någon som sett någon förklaring publicerad? Mediaintresset bara dog helt plötsligt och militärens intresse verkade ytterst begränsat redan från början! Vad var det?

» Bedragare del 322

Jaha, då har jag tydligen missat ett förmånligt erbjudande igen. 6 månaders gratis Spotify Premium har jag missat att aktivera! Vilket tur att Spotify är på Sommarhumör och vill påminna mig om att jag missat erbjudandet. Så här skriver man:

Dina 6 månaders gratis Spotify Premium utgår idag!

Spotify Premium iem@nam-mails.com

Har du glömt att aktivera dina 6 månaders gratis Spotify Premium?

Vår databas visar att du inte utnyttjat dina 3 månaders gratis Spotify Premium och vi vill bara uppmärksamma dig på att erbjudander utgår idag.

Det är helt utan förpliktelser och gratis. Aktivera dina 3 månaders gratis Spotify Premium innan det är för sent.

Du har fått detta mail, för att Spotify är på Sommarhumör!

Klicka här för att aktivera

Spotify

Fast som vanligt så har jag ett par små invändningar. Dom här på nam-mails.com får bestämma sig. I rubriken osv skriver man 6 (sex) månader. Men i deras databas står att jag missat 3 (tre) månaders gratis Spotify Premium. Hur ska dom ha det? Sedan undrar jag varför nam-mails.com har mig i sin databas överhuvudtaget. Jag har inga affärer med dom. Visserligen använder jag främst Tidal för min musiknjutning. Men dom kanske skulle samordnat sin bluff med Spotify också eftersom jag redan är Spotify-kund! En korrekturläsning hade inte heller skadat. För inte heter det väl: - "erbjudander utgår idag"?

Kära nam-mails.com, släng er i väggen!

Inga kommentarer: