lördag 8 juli 2017

Jag tror på demokratins styrka

» NMR är en terroristgrupp

Nasse
Almedalsjippot är på väg mot sitt slut för det här året. Från att det en gång i tiden har varit en mötesplats för olika politiker har det hela utvecklats till ett kommersiellt mediajippo. Det mesta som händer i Almedalen är INTE politik. Det är business och en chans för innefolket att för andras pengar mingla och dricka vin! Jag måste faktiskt, hur mycket det än bär emot, ge Stefan Löfven ännu en eloge för att han i år valde att hoppa av jippot så han har istället valt att åkt runt i landet och träffat vanliga människor istället för lobbyister och reklamfolk. Visst är det så att det en väl kalkylerad PR-åtgärd, men det är rätt gjort.

Inte har Almadalsjippots rykte blivit bättre av att nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen otroligt nog släppts in. Många valde av rädsla att lämna när NMR kom. Och dessa nazister har inte överraskat. NMR är INTE en demokratisk organisation men med sjuka extrema åsikter. Nordiska motståndsrörelsen tror helt enkelt inte på demokratin utan vill förvandla demokratin till en nazistisk diktatur. Det här är en grupp som tror på att våld är den rätta vägen. Det här är en grupp där en mycket stor andel av de aktiva medlemmar redan är dömda för just våldsbrott.

Jag tror fortfarande på demokratin. Det innebär att för mig måste även grupper och personer som har helt fel få ha rätt att framföra sina felaktiga åsikter. Jag tror nämligen på att demokratin är så stark i vårt samhälle att den tål att ALLA har rätt att framföra sin åsikt, även om man ljuger och har fel och drar helt korkade slutsatser. Demokratin är så stark att den kan i längden stå emot lögnerna.

Även rasister, extremhöger osv har rätt att säga vad dom vill (inom vissa gränser). Lögnerna kan i en demokrati i längden bekämpas med sanningen. Men med NMR är det annorlunda. Deras åsikter ska bekämpas med demokratiska metoder. Men deras metoder ska bekämpas med juridiken. Det är helt enkelt dags att terroriststämpla NMR:s aktiviteter. Det här är våldsfixerade pojkar och farbröder som är ett hot mot demokratin genom sin vilja att använda våld.

Inga kommentarer: