torsdag 12 maj 2016

Sven tycker om

» Dagens citat

Dagens citat måste var detta från Sverigedumokraten som på den SD närstående rasistsajten Avpixlat skriver:

- "Dags att emigrera till Polen! Polen tar inte emot immigranter."

Jag tycker att kommentaren till detta: "Saliga äro de korkade, ty de skola flyta på syndafloden" som jag hittade hos Inte rasist, men också förtjänar att spridas vidare.

Vi som inget begriper - Sverigedemokraterna

» Vi som inte vill betala

I går konstaterade jag ju att den tidigare moderatpolitikern Pia Kinhult nu valts till ordförande för Skattebetalarna - "vi som inte vill betala skatter". Jag konstaterade då att hon som förväntat inte inlett sitt ordförandeskap med att argumentera för att de skatter som ska betalas verkligen blir betalda. Dvs ett avståndstagande från skattesmitarna! Jag har som en följd av detta roat mig med ett besök på Skattebetalarnas hemsida, och dom tar där upp 9 ämnen på startsidan. Inget av dessa handlar om avståndstagande från skattefiffel. De nio ämnena är istället:

1. En kampanj mot höghastighetsjärnvägen. Jag är själv inte övertygad om att investeringen är den bästa. Men uppenbart är att Skattebetalarna inte har fattat att det krävs enorma investeringar i det nuvarande järnvägsnätet om inte höghastighetsjärnvägen byggs. Inte heller protesterar man mot byggandet av Förbifart Stockholm t.ex. som är en motorväg förbi Stockholm som bara den kostar en tiondel av vad hela höghastighetsjärnvägsprojektet maximalt kostar.
2. En kampanj mot bensinskatten. Alla skatter är ju av ondo, även om dom har till syfte att förbättra vår miljö.
3. En allmän kampanj mot skattehöjningar. Som sagt, alla skatter är av ondo.

Skatte-icke-betalarna

4. Ett konstaterande att Pia Kinhult valts till ordförande. I intervjun med henne nämns inget om skattesmitarna.
5. Ett konstaterande att Dick Kling lämnar ordförandeposten. Inte heller i intervjun med honom nämns något om skattesmitare.
6. En protest mot skärpningar och indragningar inom den bidragsberoende sektorn, dvs ROT- och RUT-sektorn.
7. En protest mot skatt för pensionärer.
8. Ett konstaterande att regeringens nya budget innebär "en massiv skattechock".
9. En protest mot att pensionärer inte fått den skattesänkning som utlovats.

Vore inte en kampanj från Skattebetalarna mot skattefusk, skattefiffel och skatteplanering en lämplig kampanj? Ju fler som betalar de skatter som dom ska betala desto lägre kan ju skattenivåerna för de som verkligen betalar bli. Men icke sade Nicke Kinhult!

Kanske skulle också en kampanj mot det införda Vårdvalet i Stockholm passa in. Sedan Vårdvalet infördes har kostnaderna skenat just inom de områden där vårdvalet införts. Men det är klart, det handlar ju om åtgärder i syfte att privatisera verksamhet så att företag kan tjäna pengar så då blir det inte av protesterna från Skattebetalarna.

Eller en protest mot hur bygget av Nya Karolinska Sjukhuset i Stockholm genomförts. Även där har kostnaderna skenat eftersom bygget genomförts på ett totaltprivatiserat sätt (OPS kallas det). Kostnaden för detta enda sjukhus i Stockholm är ungefär en sjättedel av vad hela höghastighetsjärnvägsprojektet skulle kosta.

Inga kommentarer: