tisdag 10 maj 2016

Dagen efter Europadagen

» Skäms EU

I går firade vi Europadagen, vi firade att vi har begåvats med en Europeisk Union för gränslös frihet, demokrati och solidaritet. Inte bara Jan Björklund firade, det var faktiskt några till som firade framväxandet av det gränslösa Europa. Eller hur det nu hänger ihop?

EU - murarnas EU
I dag utvisar vi Syed Latif till Bangladesh. Det jobb i Sverige som han har skaffat sig duger inte. Han har nämligen gjort just det som man får råd om från alla håll. Sökt jobb aktivt på alla tänkbara sätt. Det jobb han fick hade han inte fått via Arbetsförmedlingen, han hade fått det via LinkedIn. Så där hittar Sverige ett skäl att utvisa honom. Jag läste för några dagar sedan ett debattinlägg som berättade att det mest effektiva sättet att få jobb är att söka upp arbetsgivare och att utnyttja sina förbindelser. Han visade med statistik att detta var det mest effektiva sättet att få jobb. Fast han berättade inte att om ALLA arbetssökande själva kontaktade ALLA arbetsgivare skulle personalavdelningarna stänga av telefonen och sjukskriva sig för att ha gått in i väggen. Metoden fungerar bara så länge INTE alla gör så. Hur som helst så som ett led i EU:s solidariska flyktingpolitik - dvs håll dom utanför, och skulle dom lyckas ta sig över gränsen - släng ut dom så slänger vi nu ut Syed Latif. Att höra den Sverigedumo--- f'låt, det sägs visst vara Socialdemokratiska justitieministern, Morgan Johansson helt kallt kommentera det hela på radion utan någon som helst förståelse gör att jag skäms för mitt land. Och jag skäms för vad EU har utvecklats till. En organisation för att bygga murar och taggtrådsstängsel.

I dag kan vi läsa om att båttragedierna i Medelhavet nått Öresund. De nya murarna, taggtrådarna, passpoliserna och byråkratiska finesserna tvingar desperata flyktingar till att riskera sina liv för att om möjligt rädda sin framtid. Just nu ligger en flykting i koma på sjukhus i Danmark efter att ha varit nära att drunkna när han i båt försökt ta sig mellan Danmark och Sverige över Öresund. Desperata flyktingar försöker regelbundet gående i järnvägstunnlar och på motorvägsbroar över Öresund ta sig över vattnet. Dom gömmer sig med risk för sina liv under långtradare för att ta sig över den låsta gränsen. Och Socialdemokratiska ministrar står upp offentligt och är stolta över EU:s nya gränskontroller. Skäms dom inte?

» Jaså

Fredsduva
En mycket aktiv ambassadör i Sverige är den israeliska ambassadören Isaac Bachman, som regelbundet skriver debattinlägg i olika tidningar. När någon kritiserar den israeliska politiken är Isaac Bachman snabbt framme och berättar om antisemitismen. Senaste inlägget från Isaac Bachman i Aftonbladet i dag berättar om hur våldsamma alla palestinier är som "uppviglar till våld och betalar lön till terrorister" och hur fredliga israelerna är. - "Israel är en liberal demokrati med lika rättigheter för alla oavsett kön, religion eller etnicitet. Alla israeliska regeringar under flera decennier har stött en tvåstatslösning, liksom en stor majoritet av det israeliska folket." Det är väl just för att göra en tvåstatslösning möjlig som Israel i en allt mer ökad omfattning bygger israeliska bosättningar på den mark som är tänkt utgöra en palestinsk stat. Eller hur tänker du där Isaac Bachman? Om Israels ledning under Benjamin Netanyahu verkligen stödjer en tvåstatslösning så är det faktiskt dags att visa detta på allvar. I annat fall tror vi inte på det!

» Bedragare del 281

Hurra, mina ekonomiska bekymmer är äntligen lösta. Nu är istället problemet vad jag ska göra med alla slantarna? För det måste ju verkligen vara en massa pengar jag vunnit när nu Google lottar ut pengar bland sina trogna kunder. Så här skriver man i varje fall:

Google
WINNING NOTIFICATION!!!

GOOGLE INC.® silvia@mail.afa.com.br

2 bilagor
Google Inc. ®.docx
Google Inc. ®.pdf

Dear, Winner.

Kindly find the attached file(s) in this email for details of the prize won.

Congratulations,

Google Rewards Unit.

Eller, är det någon som kanske eventuellt misstänker att det kan vara något skumt med det här? För om man tänker efter så kan man undra varför Google skulle lotta ut pengar så där helt utan anledning. Dessutom kan man ju fundera över varför dom i så fall skulle skicka mejlet från en så'n här anonym och mystisk e-postadress. För att inte tala om att sannolikheten för att jag skulle vinna dubbelt är inte speciellt stor. Jag fick nämligen två exakt likalydande mejl nästan samtidigt. Om jag ska vara uppriktig så tror jag att jag undviker att öppna någon av de bifogade bilagorna utan slänger istället hela skiten i Papperskorgen.

Inga kommentarer: