måndag 2 maj 2016

Obegripligheter

» Skandalen fortsätter

En intressant fråga man ställer sig varje gång man ser Anders Ygeman uttala sig är om han verkligen är socialdemokrat. I dag såg jag honom på Rapport försöka förklara varför man ska ytterligare förlänga passkontrollerna när man reser mellan Danmark och Sverige. En passfrihet som infördes 1954. Men, det tog drygt 60 år innan Anders Ygeman slog till. Nu går det inte längre att tura till Danmark utan att visa passet när man ska åka hem. Att pendla mellan jobbet och hemmet innebär att man måste visa pass varje dag. Ett krångel som kostar Skåne omkring 4 miljoner kronor varje dag. Ett krångel som förorsakar att tågen (främst Øresundstågen) i Skåne mer eller mindre ständigt dras med förseningsproblem. Ett krångel som gör att det blir allt svårare för många skånska företag att skaffa kompetent arbetskraft. Ett krångel som gjort att resandet med tågen över Öresundsbron har sjunkit kraftigt samtidigt som allt fler tar bilen över bron istället. Ett krångel som 08:or uppenbarligen inte begriper ett dugg av. Dom där uppe i Fjollträsk verkar inte ha förstått att Skåne och Sjælland i dag är en gemensam region utan gräns. Att införa passkontroller mellan København och Malmö är som att införa passkontroller mellan Stockholm och Södertälje. Men det där är något som dom inskränkta stockholmarna uppenbarligen inte ha begripet ett dugg av. Att se den påstått socialdemokratiska minister Anders Ygeman försöka förklara varför idiotskapen ska fortsätta gör att jag förlorar min tro på Socialdemokratin.

Skåne + Själland

» Skjutglada amerikaner

Revolver
Jag läser hos bland annat Metro att på en dryg vecka har 7 personer blivit skjutna av små barn i USA. Washington Post radar upp 7 händelser på 10 dagar i april. 20/4 en 2-åring hittar ett skjutvapen och skjuter sig själv. 21/4 skjuter en 1-åring ihjäl sig själv med pappans pistol som hon hittat. 22/4 skjuter en 3-åring sig själv efter att ha kommit över ett skjutvapen. 26/4 hittar en 3-åring ett skjutvapen i hemmet och skjuter sig själv. 27/4 hittar ett litet barn en skjutvapen i bilen och skjuter sin mamma. Samma dag hittar en 3-åring ett skjutvapen i hemmet och skjuter sig själv, men förmodas överleva. 29/4 hittar en annan 3-åring ett skjutvapen i en parkerad bil och skjuter sig själv. Totalt har det varit 23 sådana händelser i USA än så länge i år mot 18 förra året under samma period. Vanligast är att de små hittar ett skarpladdat vapen och skjuter sig själv. Men det kan också vara föräldrar och småsyskon som skjuts ihjäl. Än så länge i år har 77 personer under 18 år av misstag skjutit någon annan. Fler personer i USA dödas av skjutvapen än vad som dör i trafiken.

Men inflytelserika grupper i USA fortsätter att försvara rätten till att ha en skarpladdad revolver under huvudkudden och ett automatvapen stående i garderoben. Allt för att försvara sig mot inbrottstjuvar och andra kriminella. Att det oftare är familjemedlemmar, grannar eller andra bekanta som skjuts har ingen betydelse.

Inga kommentarer: