tisdag 17 maj 2016

Bluff och Bedrägeri allt ihop

» Vad kostar Sverigedumokraterna?

Aftonbladet sätter en mycket talande rubrik på en ledarkrönika i dagens tidning: Hur många flaskor whisky kostar SD? Bakgrunden är naturligtvis, i varje fall delvis, gårdagens avslöjande om hur SD:s politiker villigt låtit sig bjudas på både det ena och det andra helt gratis från olika håll inom Näringslivet. Allt för att naturligtvis locka SD att rösta som dom vill. Och för Sverigedumokraterna är alla åsikter till salu, förutom hatet mot flyktingar och andra invandrare alltså. - "Jag äter middag med jättemånga konstiga personer." är Svenskt Näringslivs Teodor Koistinen kommentar till mutmiddagar tillsammans med Sverigedumokrater och fina flaskor sprit.

Sverigedumokraterna

Samtidigt avslöjas hur den förra folkpartisten och senare chefredaktören på Dagens Nyheter, Hans Bergström, som sedan han både lämnat tidningen och helt lämnat landet, för en tid sedan personligen från sin taburett i USA uppmanade Sverigedumokraterna att liera sig med de borgerliga partikamraterna för att fälla Stefan Löfvens regering. Och skapa en bättre (?!??) situation i den svenska Riksdagen. Eller hur han nu tänkte - om han nu överhuvudtaget tänkte.

» Bedragare del 283

En ny variant på att försöka lura oss godhjärtade internetanvändare är att helt enkelt bara skicka ett mejl med en spännande bilaga och uppmana oss att läsa den för säkerhets skull. Här är ett första exempel:

Re:

1 bilaga Bill_90572.docm

Sir,
Please find the attached file.

Jo, det var allt! Eller varför inte den här varianten:

BILL

1 bilaga listen_9A14CB17.zip

hi

File attached. please verify

Regards,
Milagros Hopkins

Eller det här exemplet som också trillat ner i ett par exemplar i min mejllåda under dagen - precis som de båda andra ovanför. Man försöker väl locka vår nyfikenhet:

Re:

1 bilaga Malware Ale~.txt

hi torget

Please refer to the attached document contains company
Let me know if it's correct

Regards,
Darlene Simon

Sammanlagt har det väl kommit ett tiotal mejl av den här typen i dag. Som helt enkelt försöker locka vår nyfikenhet att klicka på bilagan. Vad som händer om man skulle klicka på bilagan har jag ingen aning om. Som jag sagt tidigare, det kommer nog inte att börja ryka ur datorlådan, men jag tror inte heller att något blir bättre av ett klick. Släng skiten tillsammans med allt annat mög som trillar in i mejllådan.

Inga kommentarer: