fredag 8 april 2016

Veckans sista arbetsdag

» Dagens understatement

Jag börjar bli gammal, och ett bevis för detta är att jag har börjat att allt mer reagera på när man "inte kan prata svenska", dvs när man måste envisas med att byta ut svenska ord mot importerade sådana. Har man den synen på vårt språk så kan det kanske kännas lite inkonsekvent att sätta rubriken "dagens understatement". Men, jag får skylla på att det handlar om britter så det är ju inte helt orimligt att snacka svengelska!

En massa sedlar som INTE finns på Bahamas
En av alla de tusentals privilegierade medborgare runt om i världen som genom de s.k. Panama-dokumenten avslöjats med att inte vara nöjd med sin redan privilegierade ställning utan som varit villig att mygla och smussla för att i ren egoism lura alla andra är britternas premiärminister David Cameron. Efter att från början helt ha förnekat det hela har han så småningom erkänt att han det var kanske trots allt så.

- "Jag har ingenting att dölja" är numera kommentaren från David Cameron.

Men, om han nu inte hade något att dölja så kan man undra varför han först förnekade det hela och sedan hävdat att han hade sålt sitt "Bahamasinnehav" fyra månader innan han tillträdde som premiärminister. Uppenbart är att han insett att innehavet var mycket tveksamt så han sålde det när han var på väg att bli premiärminister. Kraven på David Camerons avgång blir allt ihärdigare. Det ska bli spännande att se om David Cameron blir nästa politiska offer sedan hans konservativa högerkompis på Island Sigmundur Davíð Gunnlaugsson först avgått. Ja, det är ju lite tveksamt om han avgått, ska avgå, fått sparken, klamrar sig kvar eller på något typiskt isländskt sätt avgår men sitter kvar samtidigt. Hur som helst är det fascinerande när det avslöjas att dom som har bäst förutsättningar att betala för sig är villiga till att göra vad som helst för att slippa göra rätt för sig.

Inga kommentarer: