fredag 1 april 2016

Allt är inte aprilskämt

» Det är INGET aprilskämt - 1

Det berättas av Annie Lööf ska vara tillbaka från sin föräldraledighet. Det uppges i varje fall inte vara något aprilskämt. Fast om jag ska vara uppriktig så tror jag inte att det blir någon större skillnad. Centerns högervridning har fortsatt, och kommer inte att förändras för att Annie Lööf formellt är tillbaka. Jag läste för någon dag sedan att någon grupp centerungdomar gått ute till försvar för kärnkraften, som ju har problem. Den lönar sig helt enkelt inte utan att skattebetalarna subventionerar sådant som säkerhet och avfallshantering. I Centerpartiet är det den nyliberala falangen som tagit över istället för den gröna falangen.

Privatisering
Ett exempel på detta är den centerpartistiska ordföranden i Vård- och Omsorgsnämnden i Helsingborg. I dag den 1 april har hon offentliggjort vilka fyra vårdboenden som ska tvångsprivatiseras. De nyliberala Centerpartisterna har helt enkelt, med hjälp av sina borgerliga kollegor och Miljöpartiet, drivit igenom att fyra vårdboenden i Helsingborg ska privatiseras. Vilka har hemlighållits fram till i dag. Man har helt enkelt satt sekretesstämpel på det hela. De enda som varit undantagna i urvalet har varit de vårdboenden som redan varit privata men som kommunen fick ta tillbaka sedan de privata ägarna misslyckats. Motivet till tvångsprivatiseringen är att öka valfriheten säger hon. Samtidigt har samma "centerpartist" Maria Nilsson drivit igenom att kommunen ska lägga ner all kommunal städhjälp. De som vill ha det hänvisas till privata RUT-företag. Allt för valfriheten - eller vad vi nu ska kalla det? Maria Nilsson är i varje fall en äkta modern centerpartist. Läs gärna HD:s artikel och studera Miljöpartiets uppträdande. Det är spännande!

» Det är INGET aprilskämt - 2

Findus
I går berättade jag om att de nya ägarna till Findus bestämt sig för att lägga ner hela anläggningen i Bjuv (där man funnits och vuxit och utvecklats i mer än 100 år). Men sådant har ingen betydelse när skattesmitarslantar från ett s.k. skatteparadis (Brittiska Jungfruöarna) vill göra lite fler snabba slantar. Det står helt klart att Nomad Foods när dom köpte Findus var ute efter varumärket och inget annat. Dom köpte helt enkelt för att lägga ner. Det är så slantarna talar. Jag har ett lästips, Peter Fällmar Anderssons rader i Helsingborgs Dagblad. Jag tänker inte köpa några Findusprodukter från den dagen då fabriken i Bjuv lagts ner. Inte några produkter från Nomad Foods! Hade jag fått bestämma kan dessa sviniga skattesmitande kapitalister dra sig tillbaka till Virgin Islands igen med sina slantar. Vi vill inte se dom här. Så här fungerar det när slantarna får bestämma.

» Det är INGET aprilskämt - 3

Sveriges Radio har publicerat den sammanställning av väljaropinionen som Novus gör för Ekoredaktionen. Av denna kan vi se att Socialdemokraterna ökar så att man nu åter är större än Moderaterna. Andra vinnare är Vänsterpartiet som fortsätter att vara störst av partierna efter S, M och Sd. Även Kd ökar lite men ligger kvar under 4%-spärren. Störst förlorare är Liberalerna men även Centern tappar precis som Sverigedemokraterna. Dvs egentligen har det inte hänt så mycket sensationellt, men det lilla som händer är i varje fall i rätt riktning.

Inga kommentarer: