tisdag 26 april 2016

Behandla alla lika

» Stackars Knugen

Jag läser att Knugen känner sig elakt behandlad av media. Dom gör sig roliga över honom! - "Svårt att jobba när man hela tiden förlöjligas". Det måste vara mycket lättare att jobba som polis och bli spottad på, som sjuksköterska och ständigt få kritik för att man inte hinner med, att jobba som brevbärare och bli utskälld varje gång Citymail har lagt brev i fel brevlåda. Usch så hemskt det måste vara att jobba som knug. - "Blir det man gör förlöjligat blir det jobbigt" säger han och berättar att han blir "arg, förbannad och ledsen" över rapporteringen. Usch, så hemskt det måste vara att vara en offentlig person och hela tiden bli granskad. Ständigt detta drev av kritiska journalister som letar efter fel och misstag och sedan gör helsidor i tidningarna av det. Uppriktigt sagt så förstår jag inte att han står ut med bevakningen. Inga fördelar, bara nackdelar med det jobbet. Han har inte ens fått välja själv, han har blivit tvingad.

Fast han får väl göra som andra som utsätts för hämningslöst drev. Han får väl ge upp och avgå. I hans fall heter det abdikera. 40% av svenskarna tycker att han borde lämna över till Vickan. Själv tycker jag att han ska skona sin dotter från samma orättvisa mediabehandling som han utsätts för och helt abdikera och berätta att "vi struntar i det här". Varför inte gå med i Republikanska Föreningen?

Men Knugen har rätt. Det måste vara hemskt att alltid särbehandlas. Att inte få vara som en vanlig människa. Som Cissi Wallin skriver i dagens Metro. För en vecka sedan fick vi ju en ny liten kunglighet som ska drabbas av medias elakheter och förföljelse. Men det var ju tur att ett team var berett sedan flera dagar så att födelsen kunde ske utan problem. Annars kan det ju hända att det är fullt när det är dags. Men som av en händelse råkade den lilla kungliga prinsen komma precis när det var tomma sängar och ingen trängsel. Barnmorskor och annan personal satt bara och väntade på att det skulle komma in en förlossning så att dom fick något att göra. För någon särbehandling och gräddfil fick inte kungligheterna. Det bara råkade vara ledigt just då. Tro't den som vill!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

» Dagens citat

Det här uttalandet från EU-ordföranden Donald Tusk måste få dagens utmärkelse:

- "Turkiet är idag det bästa exemplet i världen på hur man ska behandla flyktingar!"

Jo, så sade faktiskt Donald Tusk som är ordförande för EU! Man kan med anledning av detta mycket remarkabla yttrande ställa en del frågor. Med vilka andra länder jämför han då egentligen? Kan det vara så att han skäms så fruktansvärt för EU-ländernas behandling av flyktingar att han menar att till och med Turkiet står för en humanare behandling? Kanske är det så att han tycker att flyktingar ska behandlas som utpressningsobjekt. För det är ju just detta som Turkiet gör. - "Om ni inte betalar en massa miljarder till oss, låter Turkiet bli medlemmar i EU och slutar kritisera Turkiet för avsaknaden av mänskliga rättigheter så låter vi flyktingarna fortsätta till Europa". Eller kanske är det så att polacken Donald Tusk faktiskt tycker att den behandling av flyktingar som Turkiet gör sig skyldiga till är ett föredöme. I motsats till Amnesty International och andra människorättsorganisationer så kanske Donald Tusk tycker att omänsklig behandling är ett föredöme. Hur som helst skäms jag för hur en organisation som Sverige är medlemmar av står och bugar och bockar och skrapar med fötterna inför en diktatur. Allt för att se till att gränserna är stängda. Människor som flyr för sina liv kan gott dö någon annanstans. Bara dom inte kommer till Europa. Historien kommer att döma, och den domen kommer inte att bli nådig.

Inga kommentarer: