söndag 28 december 2014

Putta Moderater

Moderaterna välkomna en S-regering
» Missnöjda moderutter: Tydligen är en del av de lite mer konservativa moderaterna inte heller så förtjusta i "Decemberöverenskommelsen" som Anna Kinberg Batra gått med på. Bland annat Ulf Adelsohn, och en del andra, tycker att Högeralliansen och Moderaterna abdikerat. Dom borde istället ha anpassat sig till den Sverigedemokratiska politiken och närmat sig dom verkar dom tycka. Hrm! Det kanske kan bli en spännande partistämma när Moderaterna snart ska välja ny ordförande. Undrar om dom fortfarande tänker tidigarelägga den nu när det inte behövs? Spännande frågor! Fast jag såg på namnskyltarna vid en av SVT:s Rapportsändningar i går att Anna, "Stockholmare är smartare än lantisar", Kinberg Batra redan var utnämnd till partiledare. Jag vet inte om hon var stolt över detta "misstag" eller om hon blev ledsen. - "Lägger sig platt" och "Oppositionen har abdikerat" är ett par av Ulf Adelsohns kommentarer. Fast det säger nog mer om den gode Ulf än om överenskommelsen. Han tillhör uppenbarligen den grupp inom Moderaterna som istället gärna hade sett att partiet närmade sig och öppnade upp för samarbete med Sverigedumokraterna. Som ju är den verkliga förloraren och som, enligt vik.p.led. Mattias Karlsson, ska begära misstroendeomröstning i Riksdagen mot Stefan Löfven. En omröstning som naturligtvis kommer att sluta i nytt fiasko för SD. Men tycker man om att kasta tårtor, leka i sandlådan och tramsa sig så går det på det viset.

Nordvästra Skåne
» Vad ska hända i Nordvästskåne: I en intressant fundering i sin Söndagskrönika i dag funderar Helsingborgs Dagblads Sven-Åke Olofsson över en eventuell kommunreform i Sverige i allmänhet och då i Nordvästra Skåne i synnerhet. I början på 50-talet fanns det 35 kommuner i området och idag är det ett tiotal. Och frågan är också vilka som verkligen hör till Nordvästskåne? På den här kartan är det exakt 10 kommuner. Men ibland räknar vi även Perstorp till "vår" gemenskap. Och Sven-Åke nämner inte Landskrona eller Svalöv i sina funderingar. Men frågan är intressant. Klarar sig de mindre kommunerna i framtiden som självständiga kommuner? Eller räcker det samarbete som redan byggts upp? Vi är flera av kommunerna som skapat en egen gemensam kommunal löneadministration t.ex. Man delar chef för Räddningstjänst. Av de 335.000 människor som bor i regionen bor 135.000 i Helsingborg. Är lösningen att skapa en enda kommun av hela regionen? Eller ska även de andra större kommunerna (Landskrona 43.500, Ängelholm 40.200 och eventuellt Höganäs 25.200) få överleva ett tag till som självständiga kommuner? Ska de s.k. "Söderåskommunerna" skapa en helt ny egen kommun? I Klippan bor 16.700, i Åstorp 15.000, i Bjuv 14.900 och sedan eventuellt också Svalöv med 13.500 och kanske Perstorp med 7.100 innevånare. Ska kanske till och med Örkelljungas 9.700 höra hit? Totalt skulle detta ge närmare 77.000 innevånare. Eller ska Perstorp försvinna till Hässleholm istället? Ska Båstad med 14.500 försvinna i Ängelholm? Det är stora frågor. Vilket är bäst / värst för oss i de mindre kommunerna kring Söderåsen? Att försöka klara oss själva? Att samarbeta mer och mer? Att slå oss ihop till något som skulle kunna kallas "Söderåsstaden"? Eller är det kanske trots allt bäst att helt enkelt slukas av Helsingborg? Hur mycket får innevånarnas bästa styra, hur mycket får prestigen styra och hur mycket får demokratin styra? Det enda jag vet är att jag personligen inte tror på lösningen att slukas av Helsingborg. Men beror detta bara på prestige?

Åstorp - Söderåsstaden

Ilsken explosion
» Mest irriterande just nu: Vad går du allra mest och irriterar dig på? Tiggare? Då är du fånig! Telefonförsäljare? Nja, kanske inte allra mest irriterande just nu! Nä, det som jag just nu allra mest irriterar mig på är all reklam för dessa vidriga spelbolag som härjar fritt på Internet. Det är inte längre enkla tidningsannonser. Nä, det är fyr- och åttasidiga bilagor. Ofta skrivna på ett sätt som ska lura oss till att tro att det är nyhetsartiklar och inte annonser. Och inte blir det bättre när den irriterande Frank Andersson verkar ha behövt pengar så han har sålt sitt ansikte till ett av spelbolagen. Det är inte heller små reklambanners på Internet. Nä, det ska vara hela förstasidor som man måste klicka bort för att överhuvudtaget läsa det man var ute efter. Det är uppenbart att det är mycket pengar att tjäna för dessa bolag registrerade på Malta, Jersey osv på att lura svenskar (och andra) som drabbats av spelberoende, men slippa skatta för pengarna. För att inte tala om att lura in ännu fler i spelberoende. SD:s Jimmie Åkesson är inte ensam. Dom är många som förstört sitt liv för att snikna idioter har lurat dom. Och dom blir allt fler. Mest irriterande just nu är alltså reklamen för Internetspelbolagen! Förbjud skiten!

Inga kommentarer: