fredag 5 december 2014

Ännu mer om sandlådan

De sanna Sverigedemokraterna
» Rapport från sandlådan: Det som händer i den svenska politiken är ganska pinsamt. Att ett rasistiskt parti med nazistiska rötter bara för att ställa till oreda röstar på en budget man inte sympatiserar med säger mycket om detta parti. Nu blir det ingen sänkt skatt för pensionärer. Nu blir det inga förbättringar för arbetslösa. Det blir inte heller några förbättringar för sjuka. Men detta får Sverigedumokraterna ta ansvar för. Ännu mer pinsamt är hur Högeralliansen utnyttjar det hela. Folkpartisten Jan Björklund behöver tvätta öronen enligt Miljöpartiets Gustav Fridolin. Den f.d. majoren hävdade att Gustav Fridolin tyckt att Högeralliansen borde ta över med stöd av Sverigedumokraterna vilket han förnekar. Jag har själv något ironiskt hävdat något liknande men tvivlar på att Gustav Fridolin skulle säga så. Men i t.ex. moderatälskande Svenska Dagbladet argumenteras det faktiskt för liknande tankar. Jag säger som Magdalena Andersson, Sverigedumokraterna är att nyfascistiskt parti. Fast det håller förstås inte SD med om, dom är ju bara snälla pojkar och flickor som vill allas bästa? Sverigedumokraterna är själva verket inget annat än en ljugande, rasistisk och nyfascistisk samling idioter. Läs gärna när Dagens ETC i dag granskat SD:s siffertrixande utan anknytning till sanningen. SD:s Mattias Karlsson visste när han uttalade sig i TV inte vad han pratade om. Statistiken visar t.ex. en allt större acceptans för mottagande av invandrare och flyktingar. Allt fler inser att den solidaritet och medmänsklighet vi visar inte alls kostar alla dessa miljarder som SD hävdar. Snarare är det så att invandringen går med vinst. Det skapas arbete som i sin tur genererar konsumtion. Allt detta ger skatteinkomster och andra former av inkomster för vårt land. Det finns fler exempel på hur Sverigedumokraterna sprider lögner. Exempel: SD talar ständigt om kriminella invandrare. 96% av infödda svenskar är inte kriminella och 93% av invandrare är inte kriminella. Men om man plockar bort faktorer som social status, boende och inkomstnivå så finns det ingen mätbar skillnad. Själv är jag t.ex. övertygad om att andelen kriminella bland svenskar i Thailand är klart högre än bland invandrare som grupp i Sverige. Jag skäms! Det ligger något i Svenska Dagbladets Andreas Cervenkas rader Lekstugan vi inte har råd med från dagens Näringslivsbilaga. Men när vi har politiker, representerade av Sverigedumokraterna, som tror att Riksdagen är en form av sandlåda, så går det så här.

» Skoltalibanens senaste fiasko: Det står inte riktigt bra till i den svenska skolan. De s.k. PISA-resultaten var ju ingen nådig läsning. Och för några dagar sedan publicerade OECD en utvärdering av den svenska skolan. Och det fungerar inte! Det är uppenbart att det för Sverige faktiskt världsunika systemet med vinstmaximerande skolföretag som driver skolor finansierade med skattepengar inte ger en bra skola. Även om det kanske ger bra vinst för de som investerat pengar, så ger det inte en bra skola. Det svenska systemet med "fritt skolval" har gett en uppdelad skola där varken de "duktiga" eller de "dåliga" presterar bra. Båda grupperna drabbas av den segregerade skolan. Men Skoltalibanen Jan Björklund är nog fortfarande ganska nöjd. Alla problem löses med mer betyg och mer byråkrati - tror han!

Förstöra skolan med Folkpartiet

Fredsduva
» Erkänna Palestina: När Stefan Löfven deklarerade att Sverige skulle erkänna Palestina utbröt rena kalabaliken bland Israelvännerna i vårt land. Det framställdes som om Sverige hade sällat sig till en liten grupp islamska diktaturer som var de enda som redan erkänt Palestina. Dessutom skulle det vara en ren krigsförklaring mot Israel, som ju också kallade hem sin ambassadör. Nu visade det sig snabbt att de flesta stater i världen (mer än 135) redan hade erkänt Palestina. I stort sett hela världen, förutom de flesta Västeuropeiska stater och USA, hade erkänt Palestina. Sedan det svenska deklarerandet om erkännande har först det demokratiskt valda parlamentet i Storbritannien, sedan på Irland, följt av det spanska parlamentet och nu senast det franska parlamentet i omröstningar med mycket stor majoritet uppmanat sina respektive regeringar att följa det svenska exemplet och erkänna Palestina. Stefan Löfvens föredöme har fått en god spridning, och det visar att beslutet var helt korrekt.
Stater som erkänt Palestina

Blogg 24
» 20 dagar kvar: Julen handlar som jag sagt tidigare mycket om att äta gott. I onsdags avslutade mitt team på jobbet arbetsdagen med att käka en jultallrik med det traditionella innehållet. Med det undantag att det tyvärr saknades prinskorvar! Hur kan man sälja en jultallrik som inte innehåller prinskorvar? Nästa dag, i går, var det istället dags för lite gott julfika hos min yngsta sons fritids. Alla fyra ungdomarna hade själva, med hjälp av personalen, bakat goda kakor. Och på eftermiddagen efter stängning satt vi föräldrar, personal och fyra lyckliga ungdomar och käkade lite gott och pratade och hade trevligt. Och det är väl just det här som julen ska handla om - att ha trevligt. Detta är mitt femte julblogginlägg i utmaningen #Blogg 24.

Inga kommentarer: