onsdag 10 december 2014

Om girighet och sandlådor

Annie Lööf
» Det gäller att vara smart: Den stora höken just nu inom Högeralliansen är partiledaren för det som kallas Centerpartiet, Annie Lööf. Ett parti som enligt en än så länge hemlig strategi ska byta namn till Högerpartiet för att markera att man i dag står till höger om det falska högerparti som kallas Moderaterna. Hur som helst satsar Annie Lööf starkt på att göra ännu större karriär som ledare för Högeralliansen. Om hennes agerande när det gäller hennes boende har något med hårdaste konkurrenten Anna Kinberg Batras klassiska yttrande Stockholmare är smartare än lantisar vet jag dock inte. Hur som helst så äger tydligen Annie Lööf sedan flera år en attraktiv bostadsrätt i Stockholm där bland annat hennes make är skriven. Men Annie Lööf är skriven i en bostad i Värnamo. - "Jag har bott här sedan oktober och har sett henne högst tre gånger", säger grannen. Den intressanta frågan är varför Annie Lööf är skriven i Värnamo istället för hos sin make i Stockholm? Kan det ha med Anna Kinberg Batras "Stockholmare är smartare"? Den goda Anna har ju sagt att hon bittert ångrar uttalandet (inte att det var fel men att hon ångrar det). Kanske vill Annie Lööf markera att hon INTE är Stockholmare utan Lantis? Eller har det rent praktiskt med att hon vill representera smålänningarna politiskt och inte stockholmarna? För det kan ju inte handla om att hon får traktamente när hon är i Stockholm om hon bor på annat håll, det hade hon inte fått om hon var skriven i Stockholm. - "Ja, det stämmer och det har jag gjort helt enligt det regelverk som finns. Jag har möjlighet att begära traktamente de dagar jag är i Stockholm" säger hon. Så elak vill jag inte vara. Jag är säker på att det handlar om att markera mot Anna Kinberg Batras mest kända yttrande!

Den Sverigedumokratiska sandlådan
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: Ert "taktiska" drag att rösta mot era egna prioriteringar i Riksdagen i syfte att skapa lekstuga och kaos fick många effekter. T.ex. blir det nu ingen höjning av Arbetslöshetsförsäkringen (det är alltså en försäkring och inte ett bidrag som era nya vänner i Moderaterna alltid säger), vilket inte skett på mer än 10 år så det var verkligen dags. Det blir inte heller någon sänkt skatt för pensionärerna som ni själva lovat. Och det blir mindre pengar till järnvägsunderhåll, vilket ni väl också hade lovat. Närmare bestämt blir det 1,2 miljarder mindre. Tycker ni att detta tyder på att Sverigedumokraterna är ett seriöst politiskt parti som de andra politiska partierna ska prata med och förhandla med? Hur stor är er stolthet över denna nya sandlåda? Vad tycker ni sedan om de andra partiernas agerande i Skåne? I Region Skåne planerade nämligen ni Sverigedumokrater att göra på liknande sätt som i Riksdagen. Ni vägrade att berätta i förväg hur ni skulle rösta när fyra olika budgetar stod mot varandra. S - V - SD - HA. Genom att taktiskt, bland annat i komplicerade omröstningar, rösta på SD:s budget i en omröstning fick den styrande S-ledda majoriteten till slut igenom sin egen budget med vissa kompletteringar från både Vänstern och Högeralliansen. Fast det här var en taktik som inte var sanktionerad från Socialdemokraterna centralt. Min fråga till Sverigedumokraterna är: Tycker ni att detta agerande i Region Skåne är ett exempel på god politisk ton, eller är det ett exempel på att Sandlådan sprider sig? Vad tycker ni Sverigedumokrater?

Anders Borg tar sig för pannan
» Att smida medan järnet är varmt: Anders Borg passar på att smida medans järnen är varma. Han passar på att ta välbetalda uppdrag medan han är aktuell och attraktiv. För visst är det jättebehändigt för stora företag att få plocka in i styrelsen en man (eller kvinna...) som sitter inne med mängder av information. Information som inte är allmänt känd och som företagen kan ha stor nytta av. Sedan finns det kanske dom som tycker att en hel del av den information som en precis avgången finansminister sitter inne med är så känslig att det finns anledning att fundera på om det är lämpligt att på så kort tid hoppa från den "ena sidan" till "den andra sidan". Men vad gör man inte för att få ett jobb? Att arbeta står ju över allt annat. Och inte kan en avgående Finansminister som så ihärdigt hyllat arbetet, och arbetat för att bestraffa den som inte jobbar, själv välja att t.ex. ta ett karensår som många anser att höga politiker borde ta efter att dom lämnat sina politiska uppdrag. Bra Anders! Det viktigaste av allt är att jobba och tjäna riktigt mycket kosing. Moral måste man då få lov att göra avkall på. Läs vad Veckans Affärer skriver. Jag tror Kinnevik och Millicom m.fl. dragit en vinstlott. Tänk så mycket "inside information" som Anders Borg sitter inne med. Både om hur samhällets planer ser ut och vad konkurrenter kanske har i fickan. Även om styrelsearvodet är högt så kommer det garanterat att betala sig. Bra tänkt Borg!

Blogg 24
» 15 dagar kvar: Det är den 10 december och det är väl dags att försöka uppbåda lite julstämning trots allt. Julpyntet är uppe, adventsstakar lyser och vi ska inte prata om i affärerna där det riktigt pyser ut jul ur alla munnar. MEN, så tittar jag ut genom fönstret! Det blåser halv storm, regnet slår mot fönstret och ute stretar människor fram under paraplyer i förtvivlade försök att inte bli allt för genomsura de få minuter man tvingas vara utomhus. Det är INTE vinter, det är INTE snart jul. Det är HÖST! Och då inte den ljuvliga höstdag med klarblå himmel och ljuvlig härlig syrerik luft som man kan njuta av. Det är vidrig, blåsig, regnig höst - trots att det är den 10 december. Detta blir då mitt tionde julfunderande inom ramen för #Blogg 24.

» Bedragare del 67: Visst blir man lite misstänksam när någon har "sett min profil" men inte kan berätta var och dessutom måste skriva på två olika språk för säkerhets skull?

Hej käraste bra dag,
Hur gör du för att dagen och hur är stämningen runt omkring dig?

mitt namn är monika Bemba jag sett din profil och bli intresserad av att känna dig bättre och bli vänner med varandra, om ni inte har något emot svar mig så jag kommer att berätta något viktigt om mig själv som du behöver i andra för att känna mig bättre och även bifoga mina bilder till din uppfattning, minns ålders avstånd eller färg spelar ingen roll i verkliga kärlek eller och förståelse vänskap med varandra i hopp om att läsa från dig ta mycket väl hand om dig själv och ha en trevlig dag.
Vänligen svara mig tillbaka till min emaill adress ( monikabemba@yahoo.com )

....................................................................................

Hi dearest good day,
How are you doing to day and how is the atmosphere around you? my name is monika bemba i viewed your profile and become interested to know you better and to become friends with each other, if you do not mind reply me so i will tell you something important about my self which you will need in other to know me better and also attach my photos to your view, remember age distance or color do not matter in real love or and understanding friendship with each other hoping to read from you take a very good care of your self and have a pleasant day.
Please reply me back to my emaill address ( monikabemba@yahoo.com )

Jag tror jag struntar i Monika Bemba. Visst är redan engelskan lite underlig? Jag får intrycket att både engelskan och svenskan är google-översättningar. Hon har förresten för säkerhets skulle skickat samma mejl till mig två gånger med några minuters skillnad. Undrar hur många som fått mejlet?

Inga kommentarer: