måndag 1 december 2014

Alliansfrihet istället för NATO-uppkoppling

Kämpa för fred
» Bevara vår alliansfrihet: Tydligen var den senaste uppblåsta u-båtsjakten inte riktigt lyckad trots allt. Mer pengar fick man, men tydligen har man än så länge misslyckats med att skapa tillräcklig opinion för NATO-anslutningen. Även om stödet för ett NATO-medlemskap har ökat så säger faktiskt fortfarande en majoritet Nej till NATO. I varje fall i den opinionsundersökning som Svenska Dagbladet presenterar i dag. Rekordmånga 40% säger Ja, men en majoritet 42% inser fortfarande att alliansfriheten är det som gynnar oss bäst. Detta trots den kanonad av NATO-propaganda som vi överösts med den senaste tiden. Det största stödet för att avskaffa den alliansfrihet som gett oss fred i unika 200 år finns bland Moderater och Folkpartister medan det största motståndet finns kvar bland Vänsterpartister och Miljöpartister. Men debatten och propagandan för ett NATO-medlemskap är just nu intensiv. I år har Sverige hållit sig utanför krig i 200 år, något som är unikt på vår jord. Och detta har vi gjort genom att hålla oss alliansfria i fred så att vi kunnat vara neutrala när det blivit krig. Däremot har vi som neutrala utanför kriget kunnat göra stora insatser för drabbade grannländer. T.ex. alla danskar, norrmän, finnar eller t.ex. judar som kunde få en tillflykt i Sverige under Nazitysklands härjningar. Håll emot propagandakampanjen, bevara den svenska alliansfriheten! Jag är fortfarande förundrad över att vi inte firat våra 200 år i fred. Det vore ju verkligen något att fira, men istället har det ju faktiskt förbigåtts med ganska rejäl tystnad officiellt. Skäms man över det? Vill man tysta ner det för att det inte ska vara ett argument i NATO-debatten?

Bevara Alliansfriheten
Moderaterna, genom bland annat deras försvarspolitiska talesman Hans Wallmark, är dock aktiv i sin argumentation för att avskaffa vår alliansfrihet. Det gäller ju att smida medans järnet är varmt! - "I säkerhetspolitiken får man inte vara en vindflöjel. Vi kan inte låta opinionsundersökningar vara avgörande. Det är mer långsiktigt än så." konstaterar vår Socialdemokratiska Försvarsminister Peter Hultqvist mycket intelligent. Men Moderaterna (och Folkpartiet) vill naturligtvis spinna på just nu när det är aktuellt. De oidentifierade ubåtarna (eller vad det nu är) är naturligtvis ryska - och inte alls budgetubåtar. Ryska militärflyg som kränker svenskt luftrum gör naturligtvis detta medvetet för att provocera. När amerikanskt, polskt eller franskt flyg gör samma sak är detta naturligtvis rena misstag. Detta har ju också hänt på senare tid, men det får mindre publicitet. Sverige är alliansfria, och borde vara neutrala och inte som nu halva NATO-medlemmar. Omvärlden ser oss inte som neutrala, omvärlden ser oss som en del av den ena parten. Sverige ska kämpa för demokrati i världen, och på den punkten kan vi inte vara neutrala. Men det innebär inte att vår militär ska ta ställning redan innan en konflikt har utbrutit. Bevara den svenska alliansfriheten. Den har gett oss fred i 200 år, låt den ge oss ytterligare 200 år av fred.

#Blogg 24
» 24 dagar kvar: Så är vi då inne i december. NU börjar upptakten inför julen, och för mig nedräkningen. Jag deltar i utmaningen #Blogg 24 som innebär att blogga dagligen under december fram till Julafton. Något som väl inte ska behöva bli något allt för stort problem med tanke på att Sven Tycker publicerat blogginlägg dagligen i mer än 17 år nu. Hur som helst ska det handla om julen. Som jag sade tycker jag det börjar NU. I går hade vi Julskyltning och Julmarknad här i Åstorp. Något som traditionellt sker första advent. Men det finns dom som börjar julen långt innan detta. Affärsmännen! Kan man tjäna en hacka så gäller det att börja tidigt så att man hinner krama ur så mycket som möjligt under en så lång tid som möjligt. Julmusten började redan säljas i slutet av oktober. Tomtar och annat har vi blivit påtvingade under en lång tid, bara för att ta ett par exempel. Kan man tjäna pengar så gäller det att börja tidigt så att man hinner krama ur så mycket som möjligt. För det är väl det som Julen egentligen handlar om - att tjäna pengar? Eller?

» Bedragare del 64: Återigen har IMF pengar att överlämna till mig. Och återigen handlar det tydligen om korruption och liknande i olika länder som har gjort att utbetalningen har dröjt. Jämfört med gårdagens exempel så kan vi i varje fall konstatera att dagens förklaring är lite mer mångordig.

IMF Global Debt Settlement Committee
Our Ref: IMF/PYMS/INTER-14
UNO/WBF LM-05-371/LM-11-371

FOR YOUR URGENT ATTENTION

The IMF Global Debt Committee in conjunction with World Bank has received your pending payment, with international payment voucher number (WB-11014-05) amounting to (Eight Million Five Hundred Thousand United State Dollars). Your name was shortlisted among others whose international payment has long been overdue for payment.

With reference number UN/IMF/WBF 05014/05, this amount has been scheduled for immediate release via our committees authorized corresponding bank overseas. The IMF was alarmed on its recent findings on global banking inside practices, perpetuated and instigated by unauthorized banking officials. This unprofessional activity in some banks has resulted in international wire delays, permanent frozen of funds and seizures. In other to resolve this crises, the IMF in conjunction with various foreign Governments and financial agencies has audited and authorized release and payment of 291 frozen assets and funds to victims.

Due to the corrupt and inefficient Banking Systems in some countries involved, the Payments are to be supervised by the 'IMF' Officials through our corresponding Bank Overseas. According to the number of applicants at hand, half of the victims are from the United States. You are hereby warned not to communicate or duplicate this message to any ongoing communication between you and any individual or bank in connection with your lost for any reason whatsoever, this is to avoid conflict with ongoing criminal investigation.

You are advised to reconfirm to this committee the following details, to enable us issue irrevocable payment order to our authorized paying bank.

Your full name
Your office or home address
Your personal/reachable telephone
Your age/ocupation

We shall feed you with further modalities as soon as we hear from you. Meanwhile, you should communicate the above requested details via our official email (imf.investigations@europe.com)

Yours Faithfully
Hon. Tom Woods
(Chairman) IMF Global Debt Committee
London, United Kingdom

Om det nu är mina miljoner alla miljonerna, varför behöver man veta mitt namn? Mejlet borde väl snarare ha inletts med "Dear Sven" och sedan fortsatt med att berätta att dom har problem med att betala ut mina pengar men kunnat förklara vad det var för pengar. Finns det verkligen människor som fortfarande blir lurade av dessa bluffare?

Inga kommentarer: