tisdag 16 december 2014

Effekterna av sandlådan

SD:s partikansli / sandlåda
» Om att skylla på budbäraren: Intervjun med Sverigedemokraternas talman Björn Söder i Dagens Nyheter var väl gårdagens snackis. Tala om att klampa i klaveret! Men Björn Söder gör som alla andra som drabbas av sina klavertramp, han skyller på budbäraren. Det är inte alls han som sagt så, det är den där dumma journalisten Niklas Orrenius som varit taskig mot honom. Visserligen har han fått korrekturläsa intervjun, men han kunde ju inte förstå att folk skulle bli upprörda. Så det var alltså inte riktigt så han menade - så här i efterhand. Men kritiken fortsätter att vara intensiv. På sin blogg konstaterar journalisten och författaren Viggo Cavling t.ex. att "Zlatan är mer svensk är Björn Söder". Detta med hänvisning till Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson som för några år sedan konstaterade att "Zlatan är inte svensk". Jag undrar hur Björn Söder och Mattias Karlsson egentligen definierar Zlatan? Pappan från Bosnien, mamman från Kroatien men född och uppvuxen i Sverige. Han får ju i varje fall spela för svenska landslaget! Jag undrar hur Björn Söder och Mattias Karlsson reagerar när Zlatan gör mål för Sverige? Skäms dom och anser att målet ska ogiltigförklaras? Eller dom tycker att han passar just då? Han säger i varje fall själv att han är svensk. Hur som helst har även Sverigedemokraterna svårt för att veta hur dom ska ställa sig. Dels så säger ju Björn Söder precis vad SD predikar. Men samtidigt får man ju inte reta upp folk för mycket. Richard Jomshof som är SD:s rättspolitisk talesperson och snart partisekreterare tycker dels att Björn Söder har rätt men samtidigt har fel. Lycka till SD! En dag ska ni nog få ihop allt om ni inte trillat ihop tills dess. Att Sverigedemokraterna är en lekstuga visste vi sedan länge, och egentligen ska vi vara tacksamma för att partiets företrädare gör vad dom kan för att bevisa samma sak.

» Sven Tycker om kultur: Nu börjar det stå allt mer klart vad SD:s stöd för Högeralliansens budget får för effekter. Vi har tidigare nämnt saker som att skattesänkningen för pensionärer frös inne. En efterlängtad höjning av underhållsstödet försvann. En efterlängtad förbättring av Sjukförsäkringen skrotades. Vad som äntligen skulle varit en höjning av A-kassan flöt bort. En förbättring av pengarna för underhåll av järnvägen får vi fortsätta drömma om medan vi väntar på ett försenat tåg. Men allt detta tyckte tydligen Sverigedemokraterna var viktiga reformer att strypa bara för att få samma invandringspolitik som det Rödgröna budgetalternativet. Nu ser vi hur det går för kulturen. Anslaget till kulturtidskrifter sänks med 75%. Vilket riskerar att ett stort antal tidningsmagasin helt enkelt nu tvingas lägga ner. Till och med ett antal kulturintresserade Högeralliansare tycker att förslaget är horribelt. Men Sverigedemokraterna är troligen nöjda med nedskärningen. En del av magasinen kan ju vara kritiska mot SD:s rasistiska politik, så det är ju bara bra om dom försvinner. Skriv på!

Stefan Löfven
» Dagens väljarundersökning: TV4 har i dag publicerat den nya undersökning som Novus gjort för dom. Undersökningen har, jämfört med förra måanden, bara två vinnare. Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna. SD får 16,0% (+3,7) och S får 32,0% (+3,4). Alla andra partier tappar. Mest tappar Moderaterna som förlorar 2,1 procentenheter. Totalt tappar Högeralliansen 3,6 procentenheter, dvs ungefär vad Sverigedemokraterna ökar. Man kan ju verkligen undra om det finns något samband mellan dessa siffror? De tre Rödgröna ökar med 0,5 procentenheter och får 45,3% mot Högeralliansens 38,5%. Det kan påpekas att Kd ligger under 4% och Fp ligger precis över gränsen. Läs hos Aftonbladet eller om du orkar med, titta hos TV4.

Blogg 24
» 9 dagar kvar: I dag var det faktiskt lite vinterkänsla på morgonen. Kära hustrun berättade att det var lite halt när hon gick ut för att skicka iväg sonen med skolskjutsen. Fast den vinterkänslan var i stort sett över när jag helt nyligen, någon timme senare, var ute ett kort ärende. Jag upplevde inte halkan som ett bekymmer! Det känns långt kvar till vintern, och prognoserna talar om varmare väder de närmaste dagarna. SMHI:s 10-dagars prognos har allt från +2 till +9 grader (Lille julafton). Som miljöintresserad lägger jag hela skulden på "Den globala uppvärmningen". Även om jag naturligtvis inser att temperaturen varierar år från år. Hur som helst ligger "En vit jul" långt borta. Det blir en grå och trist jul! Att jag jobbar hela julveckan, måndag - fredag (22-26), gör ju inte tillvaron mer jullik. Jag får trösta mig med alla OB-pengarna... Detta är fundering nummer sexton i mitt förtvivlade försök att julblogga varje dag fram till jul i enlighet med #Blogg 24.

Inga kommentarer: