lördag 20 december 2014

Om korrupta politiker och annat

Filippa med f.d. maken Fredrik
» Vad kostar en Reinfeldt: Det Moderata katastrofvalet har resulterat i ett rejält strömhopp av moderater som inte tycker att det är roligt längre. I den Moderata riksledningen var ju Fredrik Reinfeldt först, men snart har nästan alla de erfarna politikerna i partiets ledning lämnat in och sökt sig till nya sysselsättningar. Ofta välbetalda sådana. Senaste exemplet på detta är Filippa Reinfeldt som i åtta år varit ansvarig för sjukvården i Stockholm och arbetat hårt för att privatisera hela verksamheten. Efter att nyligen ha förlorat maktstriden om posten som finanslandstingsråd till partikamraten Torbjörn Rosdahl bestämde hon sig för att det inte var kul längre. Nu står det klart att Filippa Reinfeldts nya jobb inte var så långt borta. Hon fortsätter på den inslagna vägen att jobba för att den svenska sjukvården ska tas över att Riskkapitalbolag. Nu som ansvarig för affärsutveckling och lobbyverksamhet på vårdjätten Aleris! Äpplet faller inte långt från päronträdet, eller hur är det man brukar säga? Och naturligtvis väcker det hela en hel del uppmärksamhet och kritik. Av naturliga skäl är det en hel del som tycker det är direkt provocerande att mer eller mindre gå direkt från ansvaret för sjukvården (och privatiserandet av denna) till att börja jobba som lobbyist med exakt samma uppdrag - öka riskkapitalets makt över vården. Det Moderata toppskiktets strömhopp över till välbetalda jobb hos den privata "motparten" aktualiserar kraven på att man borde införa någon form av karantän för politiker som lämnar politiken för det privata näringslivet, och kan befaras ta med sig information som är olämplig att sprida vidare eller som kan misstänkas för mutbrott. Intressant är att vännerna på Dagens Nyheter inte gör så stor affär av det hela, i motsats till resten av den svenska medievärlden. En liten notis på DN:s Stockholmssidor är allt jag kan hitta. Fast själv begriper Filippa Reinfeldt ingenting! - "Att det skulle bli sådana här reaktioner känns konstigt" säger hon. Jag som, trots att vi tycker helt olika i de flesta frågor, faktiskt trodde att Filippa Reinfeldt var en intelligent dam börjar nu ifrågasätta detta. Missade hon totalt debatten om Anders Borgs nya uppdrag för Kinnevik? Är hon helt dum i huv'et som inte begriper detta? Money talks!

Pengar växer inte på träd
» Feltryck - eller klassamhället i tryck: Något har gått fel när Veckans Affärer väljer att publicera sin lista över Sveriges ständigt ökande samling av miljardärer. Dom har nämligen glömt mig i sin faktainsamling inför artikeln. Jag tjänar nämligen enorma summor på min blogg. Och till detta ett heltidsjobb på Migrationsverket. Ni må tro att man kan leva lyxliv. VA har även tittat efter var dessa svenska miljardärer bor. Och det visar sig att en hel del bor i Storbritannien och Schweiz för att ta några exempel. Undrar hur Björn Söder ser på dessa "landsförrädare". Är dom accepterade som svenskar, eller ska dom ses som britter och alpländare? Och då kan dom ju inte vara svenskar samtidigt. Eller hur ska du ha det med den saken Björn Söder? Dessutom tycker jag att en del av gubbarna (och några gummor) har namn som tyder på att dom inte heller kan vara riktiga svenskar. Vi får låta Björn Söder utreda detta. Själv skulle jag vilja ta en titt på hur vi ska jämna ut förhållandena i landet. Det är på oss dom tjänat sina miljarder!

» Dagens icke-nyhet: Aftonbladet ägnar i dag 5 sidor åt att berätta att Madde är på smällen. Visst är detta roligt för henne och mannen, för mormor och morfar (eller varför inte farmor och farfar). Men det är uppenbart att det inte hänt något viktigt sedan gårdagen om det inte fanns något annat att berätta i tidningen. Det är tveksamt i vilken utsträckning man verkligen ska köpa en tidning med den typen av prioritering.

Sexualundervisning

» Dagens komik del 1: Jag är tveksam till om man ska göra sig rolig över människors oförmåga. Men efter en lång tids funderande kan jag inte låta bli att trots allt låta fler skratta åt eländet. Sverigedumokraten Richard Wall gjorde premiär nyligen i Stockholms landsting. Och hans långa anförande som handlade om det mesta, utom det som ärendet handlade om, har av många utsetts till en värdig arvtagare till Monty Python. Enligt uppgift skall Richard Wall ha varit universitetslärare. Oj! Detta är komik på högsta nivå - titta och få er ett gott skratt.

» Dagens komik del 2: Del två i vår komikavdelning däremot är egentligt djupt skrämmande. Uppenbarligen är de riktiga Nazisterna sura på de "falska" nazisterna i Sverigedemokraterna för att dom inte ger dom credit när dom snor deras idéer. Hade det inte varit så skrämmande att man vill gråta hade man ju kunnat skratta.

Blogg 24
» 5 dagar kvar: Nu börjar det verkligen närma sig. Den verkliga nedräkningen har börjat. Förhoppningsvis är alla julklappar inköpta. Planeringen för Julafton är gjord. Allt julpynt är uppe. Det är bara att sätta sig ner och vänta med spänning. Eller? För visst kan julen vara en trevlig högtid också. Det behöver inte bara vara stress och tvång. Det kan vara lugn och frid. Så börja träna under lördag och söndag. Ta det lugnt och njut! Detta blir då min tjugonde julfundering i mitt löfte till #Blogg 24.

1 kommentar:

Anonym sa...

Filippa tog en springnota för nu krisar sjukvården i Stockholm.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/laget-pa-ks-ar-allvarligt_4206401.svd