onsdag 17 december 2014

Mer förföljelse av SD

» Lämna inte Björn Söder i fred: Protesterna mot Sverigedumokraten Björn Söder sprider sig. Hans totalt vettlösa resonemang om vem som är svensk eller inte är ju inget som kan lämnas utan reaktion. I Riksdagen var Rossana Dinamarca först med påpekandet: - "Du är inte min talman"! Nu har hon fått efterföljare. Jan Lindholm inledde sitt anförande med: - "Riihkabeaivvi sardnideaddji" vilket är "Herr Talman" på nordsamiska. Sedan följde Karin Rågsjö med: - "Shalom herr talman" för att ta några exempel. Se t.ex. här och här. Fast alla uppskattar inte det hela, Urban Ahlin, som är Talman, tycker dock att man ska visa respekt för ämbetet. Fast det påpekandet borde den gode Urban sparat till Björn Söder. Vi kan också konstatera att journalisten Niklas Orrenius nu kommenterat det hela. Och offentliggjort de delar av intervjun med Björn Söder som inte publicerades. Som bland annat handlar om att Björn Söder gillar opera, vilket kanske inte alla gör. Men, kan man verkligen som äkta svensk gilla opera? Det är ju ingen "svensk" musikform. Det är ju en ren import från andra kulturer. Ofta sjunger dom inte ens på svenska! Kan man verkligen som riktig svensk gilla en sådan importerad kulturyttring?

Den sanna Sverigedemokraten
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: Avslöjandena från USA om hur CIA ljugit och brutit mot lagen genom att tortera fångar (genom t.ex. skendränkningar, ren misshandel osv) har skapat en mindre diskussion i landet. Det finns ju även ansvariga politiker som försvarar tortyren. En sådan var ju Dick Cheney. Undersökningar som gjorts i USA visade att en ganska stor andel av amerikanerna stödde att man använde tortyr för att få fram uppgifter. Men det gällde bara om man sade just "tortyr" när man frågade. Beskrev man istället vad "tortyr" innebar blev acceptansen mycket lägre. Det ska tilläggas att enligt rapporten är det ett privat företag som tjänat stora pengar på att utarbeta tortyrmetoderna till militären! Vad har då detta med Sverigedumokraterna att göra? Jo, ett antal Sverigedumokrater har ju uttryckt sin acceptans för att använda tortyrmetoder. Att inte göra detta vore, hävdade någon, tjänstefel om man behöver uppgifterna. Annars är den allmänna uppfattningen att den som utsätts för tortyr säger det som den som förhör vill höra, inte det som är sant. Dvs, man har ingen nytta av uppgifterna, för man kan inte lita på dom. Alltså förutom det faktum att tortyr är förbjudet av internationella lagar. Och vi kan lägga till att om "den goda sidan" använder tortyr i sin kamp mot "den onda sidan" så är man ju inte längre "den goda sidan"! Man är bara "en annan ond sida". Demokrati kan bara försvaras med demokratiska metoder - annars är det ju inte demokratin vi försvarar utan något helt annat. Min fråga till Sverigedumokraterna är om ni verkligen menar att tortyr är en acceptabel metod att använda? Ska polisen få använda metoder som skendränkning när man förhör misstänkta?

Blogg 24
» 8 dagar kvar: Jag har ju till stor del i mina julfunderingar konstaterat att det är svårt att uppbåda någon julstämning när det är mer höst än vinter. En förklaring till detta kan vi få om vi läser det här. Grönlands istäcke krymper med 277 kubikkilometer varje år! Snart är det mest höst på Grönland också. Och vad gör mänskligheten åt detta? Jo, dom pratar, pratar och pratar ännu mer. Ibland beslutar dom också om optimistiska målsättningar. Men när det kommer till att rent praktiskt verkligen göra något - då är intresset mycket mindre. När det kommer till kritan är bekvämligheten viktigare än miljön. Ett litet exempel är den frenetiska kampen i Stockholm för att få byggt några mil motorväg, det som kallas Förbifart Stockholm. Det blir Sveriges största infrastrukturinvestering. Så mycket pengar går åt att investeringar i kollektivtrafik måste skjutas på framtiden. Och allt detta för några mil motorväg nere i en tunnel som får till effekt att fler väljer bilen och därmed färre väljer kollektivtrafiken. Allt för att minska utsläppen? Eller? God julstämning på er! Detta blir min sjuttonde fundering inom ramen för #Blogg 24.

» Bedragare del 71: I dag tar vi ett rekordkort mejl. Någon har skänkt pengar till mig inför jul. Det är bara att ta kontakt med Siria Larmay.

From: Siria Larmay
Sent: Wednesday, December 17, 2014 9:33 AM
To: notice@domain.org
Subject: Xmas Gift to you?

Money was donated to you. send email to ( r_cockrum009@outlook.com )

Fast vad som händer när jag svarat har jag ingen aning om. Det enda jag vet är att jag inte kommer att få några pengar.

Inga kommentarer: