lördag 6 december 2014

Bekämpa främlingshatet

Säg Nej till SD
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: Ni säger att ni vill göra det kommande Extravalet till en folkomröstning om invandringen. Och jag har förstått att ni vill att Sverige ska ta emot färre flyktingar. Och att detta är den viktigaste frågan för ert parti. Men det där "färre invandrare", vad innebär det? Ska det sättas upp ett maximalt antal som får komma hit? Hur ska ni sedan uppnå detta? Ska det anställas en mängd passpoliser som bevakar våra gränser och helt enkelt stoppar alla utan svenskt pass eller beviljat visum som vill komma in i landet när taket uppnåtts? Eller ska vi kraftigt skärpa reglerna för vilka som får rätt att stanna och sedan hyra stora jumbojet och flyga ut de som får Nej för att dumpa dessa någonstans? I Damaskus? I Beirut? Eller kanske bara i København? När det gäller Libanon (det är där Beirut ligger) så finns det där redan mer än 1 miljon flyktingar, vilket gör att mer än var fjärde person i landet i dag är en flykting. Snälla Sverigedumokraterna, berätta för mig hur ni har tänkt att uppnå det där "färre invandrare"? Ska "färre invandrare" också gälla arbetskraftsinvandrare? T.ex. danskar som pendlar över Sundet för att jobba i Skåne? Eller andra EU-medborgare som kommer hit för att arbeta, gäller det dom också? Eller det gäller bara lite mer mörkhyade som kanske, ve och fasa, är muslimer? Och då inbegriper det förstås romer från EU-landet Rumänien? Snälla, berätta HUR det ska genomföras? För det har ni väl tänkt ut och har ett färdigt förslag på? Ska det fastställas ett visst maxantal som sedan står fast? Eller ska maxantalet vara beroende av hur många som kommer? T.ex. bara hälften ska få stanna? Hur har ni tänkt? Eller har ni tänkt alls?

Rör inte min kompis
» Rasismens ansikte: Sven Tycker kommer under den närmaste tiden fram till Extravalet i mars nästa år garanterat att handla en hel del om Sverigedumokraterna och det fula tryne som rasismen innebär. Den här händelsen har jag nämnt tidigare. Det handlar om mannen som stal en läsplatta på sin dotters dagis. Sedan gick han till en tiggerska och skänkte den till henne. Efter detta ringde han till polisen och uppgav att han sett tiggerskan stjäla läsplattan. Till all lycka för tiggerskan så fanns det en övervakningskamera som kunde visa att hon fått läsplattan av mannen istället för, som han försökte ljuga om, att hon hade stulit den. Mycket tyder på att kvinnan räddades av att det fanns en övervakningskamera som visade att hennes version var den sanna och mannens version var en ren lögn i syfte att komma åt kvinnan med uppenbara rasistiska motiv. Ett tydligt exempel på den rasism som finns i vårt samhälle. Mycket tyder på att en domstol med största sannolikhet trott mer på mannen än på den kvinnliga tiggaren om det inte funnits filmbevis. Det finns stor risk för att hon dömts för stöld. Ta tydlig ställning mot rasismen!

Blogg 24
» 19 dagar kvar: Allt går att sälja med mördande reklam brukar man ju säga. Och jag tror att det är ett ganska sant påstående. Som dessutom blir allt mer riktigt allt eftersom tiden går och reklamknepen blir allt mer genomarbetade. Så här i juletid skulle man ibland vilja lägga till att allt går att sälja bara man kopplar det till julen. Då behövs knappast någon mördande reklam ens. Det som får mig till dessa tankar är att jag såg att det fanns flytande tvål i pumpflaska med pepparkaksdoft! Jag älskar pepparkakor, och vissa sorters pepparkakor kan jag sitta och äta som godis. Undrar egentligen hur pass bra för tänder, mage och vikt detta är? Men jag är tveksam till om jag vill gå omkring och dofta pepparkakor om händerna efter att ha tvättat händerna? Detta är mina sjätte tankar om julen i #Blogg 24 utmaningen.

Inga kommentarer: