lördag 29 mars 2014

Vem gynnas av Moderat politik

Det nya Miljonärspartiet
Om vårt klassamhälle, eller vem gynnar vem? I tisdags kunde jag berätta att en majoritet av LO:s medlemmar stödde Socialdemokraterna medan dom som kallar sig "Det nya arbetarpartiet", dvs Moderaterna, kom först på fjärde plats med ett stöd på mindre än 10%. Både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är större än Moderaterna bland LO:s medlemmar. "Det nya arbetarpartiet" är helt enkelt bara rent nys. Nu läser jag om en annan undersökning av partisympatierna bland Sveriges miljonärer som Veckans Affärer gjort. Och den visar naturligtvis ett helt annat resultat. Men så är det, man röstar på de man tror gynnar en. Är du förmögen så bedriver Moderaterna en politik som passar dig, är de knegare gör dom det inte. Bland våra förmögna gubbar (och några enstaka gummor också antagligen) så skulle Socialdemokraterna (2,5%), Centerpartiet (1,8%) och Vänsterpartiet (0,9%) inte ha klarat spärren och blivit representerade i Riksdagen. Kristdemokraterna (4,8%) klarar sig precis medan Sverigedemokraterna (5,7%), Folkpartiet (7,4%) och Miljöpartiet (12,0%) klarar sig lite bättre. Men de som för en politik som verkligen passar våra förmögna miljonärer är Moderaterna som skulle fått en egen rejäl majoritet i Riksdagen med 71,0%! Som sagt, man stödjer de som gynnar en. Och Moderat politik gynnar den som redan har det gott ställt. "Det nya Miljonärspartiet" är uppenbarligen ett bättre namn för Moderutterna.

Vad är planerna? Systembolaget är på väg att få en ny styrelseordförande. Och naturligtvis är det så att när ägarna utser ordförande så har man tankar med den man väljer. Alltså måste det vara genomtänkt när Högerregeringen är på väg att utse Kenneth Bengtsson till ny ordförande. Vet ni inte vem han är? Han var tidigare ordförande i Svenskt Näringsliv. För ett antal år sedan sade Kenneth Bengtsson så här i en intervju: - "Nu måste politikerna ta sitt ansvar. De kan skapa nya affärsmöjligheter genom att avskaffa statens monopol på receptfria läkemedel, spel och alkohol." Alltså måste man från Högerregeringen ha en tanke när man utser en ordförande med dessa åsikter och denna bakgrund. Fast det säger man inget om, så det känns en aning falskt. Eller är det så att Kenneth Bengtsson är en vindflöjel som byter åsikt bara han får tillräckligt bra betalt? Annars är ju Systembolaget en av de statliga verksamheter som har störst stöd bland svenska folket. Framtiden får utvisa vad som är baktanken.

Se'n blir det inte mer. Jobbar man cirka 12 timmar per natt och ska hinna sova och lite annat på dagarna emellan så får inte bloggandet bli allt för prioriterat.

Inga kommentarer: