tisdag 11 mars 2014

En tragisk död

Afghanistan är farligt: Sveriges Radios mångåriga medarbetare Nils Horner har skjutits till döds mitt i Kabul i Afghanistan. Han sköts bakifrån i huvudet av okända män. Nils Horner är en av SR:s mest kända och betrodda reportrar och mordet på honom är naturligtvis en katastrof. Och händelsen visar med tydlighet att Afghanistan inte är ett säkert land att vistas i. Men vi fortsätter att regelbundet utvisa flyktingar dit - eftersom det är säkert.

Dagens skratt/gråt: Det måste vara det jag ger upphov till när jag läser om Ingrid Carlqvists syn på medias rapportering om nazisternas våldsattacker i Malmö. Enligt hennes blogg Dispatch International handlade det snarare om en grupp vänsterextremistiska feminister som attackerade en liten grupp fredliga nazister som av en ren tillfällighet råkade befinna sig i vägen. Och av en ren tillfällighet var dom beväpnade med knivar och batonger. Och enligt bloggen är dom alla socialister, även nazisterna är socialister! Först skrattar man åt vansinnigheterna men om man tänker efter blir man snarare mörkrädd. Och allt är enligt Ingrid Carlqvist en ren konspiration från extremvänstern för att provocera fram undantagstillstånd och inbördeskrig. Som sagt, jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

Övertid kontra arbetslöshet: Jag läser att svenskarnas övertidsarbete fortsätter att sätta rekord. Svenskarna jobbade förra året 4,7 miljoner timmar i övertid - i veckan. Det blir alltså 240 miljoner timmar på ett år. Arbetsgivarna utnyttjar sin personal till bristningsgränsen istället för att anställa mer personal.

Inga kommentarer: