fredag 14 mars 2014

Heja EU!!

Hurra för EU: Ja, faktiskt! Jag ska börja med att ge beröm till EU! Sensationen är verkligen remarkabel. Jag läser i bladet att EU beslutat att mobiltelefoner och deras laddare som säljs inom EU måste använda ett standardiserat uttag för laddaren. Alla mobiltelefonproducenterna måste därför nu avveckla den avdelning som har som uppgift att konstruera nya uttag lagom till nästa nya serie av mobiltelefoner. Den som har hunnit avverka några mobiltelefoner har också en hel hög oanvändbara laddare liggande i en kartong. En av de jobbigare delarna av mitt jobb är att försöka hitta passande mobilladdare till boende. Nu kommer EU:s krav att ta ett antal år innan det har slagit igenom, men det är ett steg i rätt riktning. Det är tydligen mikro-usb som ska vara standarden. Hurra för EU! Även om det inte kommer att slå igenom förrän jag själv är pensionär.

Dagens lästips: I ETC Malmö skriver Johan Ehrenberg och undrar varför media inte längre talar klarspråk. Nazister och Fascister har helt plötsligt blivit Nationalister i media. Rasister har helt plötsligt blivit Invandringskritiska. Media vågar inte längre tala klarspråk. Nazister som hamnat i Regeringen i Ukraina kallas bara Nationalister. - "Europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra" kallade vår utrikesminister Carl Bildt dom för. Sverigedemokraterna och andra ännu värre grupper kallas inte längre för Rasister, dom är bara Invandringskritiska. Tala klarspråk och säg som det är. Läs Johan Ehrenbergs tankar. Tyvärr hittar jag på nätet bara en förkortad upplaga av texten jämfört med den som finns i den tryckta ETC Malmö.

Pensionärsskatt

Sätt åt dom: För övrigt kan vi notera att sedan vår Högerregering började införa ett system där gamla, sjuka och arbetslösa ska bestraffas med högre skatt än den som har förmånen av ett arbete så har ett normalt pensionärshushåll betalt sammanlagt 100.000 kronor MER i skatt än vad ett arbetande hushåll med samma inkomster har betalt. Jobbskatteavdraget är helt enkelt inget annat än en straffbeskattning av gamla, sjuka och arbetslösa. Vi kan lägga till att under denna tid (2007-2013) så har pensionerna i genomsnitt minskat i reala tal med 3,9%. Den som jobbar har fått sin inkomst i reala tal ökad med 15,8%. Men det kan väl inte motiveras med något annat än att lata pensionärer ska sättas åt!

Mig icke begripa ett dugg: Jag ser att "Hockeybusiness AB" nu bestämt sig för hur hockeyns högsta divisioner ska spelas under de kommande åren. Och om man undantar att jag förstår att högsta divisionen SHL ska utökas till 14 lag så begriper jag inte mycket av vad Svenska Hockeyligan AB konstruerat för att dra ut på pinan så länge som möjligt. Jag är övertygad om att konstruktören av systemet vid förflyttning mellan divisionerna hade ett enda uppdrag - att skapa något så komplicerat och utdraget som möjligt. Och han har lyckats! Att ha ett så enkelt system som att när hela säsongen är spelad så flyttas de bästa lagen upp en division medan de sämsta flyttas ner, det går naturligtvis inte för sig rent kommersiellt. Det ska vara finalspel, slutspelsserie, playoff och direktkval och lite till om jag förstått det hela. Men det är väl jag som är dum som inget begriper.

Till slut såg jag Anders Borg i TV försöka förklara hur han kunde ändra åsikt om sänkningen av studiebidraget på mindre än ett dygn. Det var nästan ännu roligare att se honom försöka sjunka genom golvet än gårdagens pinsamma Fredrik Reinfeldt insats.

Inga kommentarer: