tisdag 3 januari 2012

Och så hyllar vi Fredrik Reinfeldt lite till

Ibland kan det döljas stora nyheter i små notiser. I Dagens Nyheter läser jag att hyrorna är lägre i Allmännyttans lägenheter än vad dom är hos privata hyresvärdar. Och detta trots att våra rikspolitiker lagstadgat om att de kommunala allmännyttiga bostadsbolagen måste drivas på en kommersiell basis och inte längre vara "allmännyttiga" med ett socialt ansvar. I samma notis läser jag att i Stockholm har antalet hyreslägenheter minskat med 15.000 inom allmännyttan sedan 2009. Samtidigt som de privata hyreslägenheterna har ökat med 10.000. I korthet har alltså antalet hyreslägenheter minskat totalt, och det har samtidigt skett en överföring från de billigare allmännyttiga till de dyrare privata hyreslägenheterna. Jag undrar om det kan finnas något samband med dessa siffror och en annan notis jag läste för ett par dagar sedan som berättade om att de sociala myndigheterna i allt mer ökad utsträckning tvingas gå in och ordna boende till svenskar som inte kan få något hyreskontrakt.

Familjens Reinfeldt njuter tillsammans
Att Dagens Nyheter, när det gäller Den Allsmäktiga Fredrik och hans Profet Anders, uppför sig likt Pravda har man lärt sig att leva med. Hyllningsartiklar och okritisk granskning har man vant sig vid. För en del blev artikeln om när Fredrik Reinfeldt svarade på brev från en tioårig pojke från Åkersberga lite väl mycket hyllningsartikel. Kommentarerna svämmade över och DN strök en massa kommentarer som dom tyckte bröt mot reglerna. Och under en period var kommentarsfunktionen helt av stängd. På Magnus Tankar kan man läsa kommentarer som ströks. Och jag måste säga att jag undrar hur DN tänker. Eller tål man helt enkelt inte kritik? De angivna exemplen på bortcensurerade kommentarer tyder på att filosofin är att inget får fläcka Reinfeldts hyllningsbild.

Anders Borg letar INTE snorkråkor
Det är inte så konstigt att Fredrik Reinfeldt (och Anders Borg) är så populära i undersökningar när man läser hur dom behandlas i media. Nordkoreansk media är kanske mer underdånig än vad svenska journalister är. Men ibland ligger man inte långt efter. Men faktum är att det bara är Anders Borg och Fredrik Reinfeldt (och i viss mån Carl Bildt) som tack vare en hyllande journalistkår får höga popularitetssiffror. I Aftonbladets undersökning som publiceras i dag får Anders Borg betyget 4,0, Fredrik Reinfeldt 3,8 och Carl Bildt 3,4. En majoritet av Högeralliansens ministrar får betyg som är sämre än 3,0. Med de båda moderaterna Migrationsminister Tobias Billström och Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i den absoluta botten med 2,5 i betyg. Egentligen borde det vara en kris att i stort sett alla ministrar ligger så lågt. Hela Högeralliansens framgång bygger på medias underdånighet inför ett par personer.

Libyens flagga
Jag ser att det utbrutit våldsamma strider i Tripoli i Libyen. Det handlar om både luftvärnseld och kraftig kulspruteeld. Jag som trodde att alla problem var lösta nu när Sverige och andra västländer störtat diktatorn och tillsatt en demokratisk ledning? Kan det vara så att alla vapen som pumpats in i området skapat grogrund för en långvarit period av våld?

Protesterna mot den nya Ungerska högerregeringen växer. Både inom Ungern och från t.ex. EU. Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt kan väl prata med kompisarna i Ungern. Dom tillhör ju samma internationella högersamarbete.

Inga kommentarer: