söndag 15 januari 2012

Erkänn Palestina

Glad av beröm
Centerpartiets utrikestalesman Kerstin Lundgren skriver i ett debattinlägg på DN Debatt att det nu är dags att erkänna den palestinska staten. Ett inlägg som måste ha frambringat blodstörtning hos stora delar av Folkpartiet och säkert hos en hel del moderater också. Det är där vi hittar de stora Israelkramarna. Israelkramare som missuppfattat vad som är bäst för den israeliska staten. Israels enda chans till att kunna få leva i en varaktig fred med sina grannar är helt enkelt att reda ut förhållandet med sina grannar och att acceptera att det finns en Palestinsk stat som granne. En stat som själv styr över sig utan israelisk inblandning. Det är alltså dags att ge beröm till en representant för Högeralliansen. Bra! Läs mer på Expressen eller Ekoredaktionen eller Svenska Dagbladet.

Vem sysslar med terrorism? Jag läser en liten notis i Helsingborgs Dagblad som berättar om att agenter från den israeliska säkerhetstjänsten Mossad när dom rekryterade terrorister till aktioner i Iran ska ha uppgett att dom istället representerade CIA i USA. Ilskan i Washington är rejäl berättar tidskriften Foreign Policy. Enligt den israeliska tidningen Haaretz rekryterade man terrorister som skulle utföra mord och andra attacker i Iran. Det var väl tidigare rekryterade terrorister som nyligen i ett sprängattentat mördade en iransk kärnforskare. Det är en rejäl varning till iranska vetenskapsmän att dom ska inte forska i Iran för då mördas dom av terrorister utsända från Israel. Tel Aviv vill väl helst att dom flyttar till Israel och arbetar för deras kärnvapenprogram istället. Om dom nu inte bara sysslar med civil kärnkraftsforskning? Jag undrar hur de internationella reaktionerna varit om från Iran utsända terrorister hade sprängt en israelisk vetenskapsman i luften? Det finns inget försvar för iransk eventuell kärnvapenforskning. Lika lite som det finns försvar för israelisk sådan, eller amerikansk eller... Men man spränger ALDRIG vetenskapsmän i luften.

Danmark
Dagens citat kommer från 40-års jubilerande danska Dronning Margrethe som för CNN berättar att: - "Danska kungligheter gifter sig inte danskt". Då går det nämligen illa. Sedan 1500-talet har det bara skett 3 gånger, och alla gånger har det slutat illa heter det. Så prinsarna Nikolai, Felix, Christian, Vincent och Henrik, och prinsessorna Isabella och Josephine kommer alla att ge sig ut i den stora världen för att hitta tillräckligt fina kap. Jaha! Jävla udlänningar!

Annie Lööf
Vi kan konstatera att det finns gott om stålar att plocka in för Propagandabyråer som Kreab och dom andra. SVT:s Agenda har nämligen låtit SIFO undersöka svenska folkets förtroende för våra privata äldreboenden jämfört med de kommunala boendena. 1% har mycket stort förtroende för de privata boendena medan 8% har mycket stort förtroende för de kommunala boendena. Totalt 26% har stort förtroende för de privata boendena medan 66% har stort förtroende för kommunala äldreboenden. Däremot har 66% dåligt förtroende för de privata boendena medan bara 27% har dåligt förtroende för de kommunala äldreboendena. Störst förtroende för de privata äldreboendena har Centerpartister och Folkpartister, men inte ens bland dom har mer än drygt en tredjedel bra förtroende. Till och med där är det fler som har dåligt förtroende än bra förtroenden. Kära vänner på Kreab osv, ni har mycket jobb framför er. Börja jobba, det finns nog en rejäl slant att tjäna här. Hopplösa uppdrag kan man ta bra betalt för. Att höra Centerns Annie Lööf försöka prata bort det hela på TV:n var nästan pinsamt. Om inte Jonas Sjöstedts insats mot Annie Lööf i debatten innebar att Vänsterpartiet gjorde ett ryck i opinionen medan Centern åkte ner under 4%-spärren så har inte folk sett debatten. Att höra henne fortsätta argumentera för att kommunerna ska tvingas privatisera omsorgen var verkligen hemskt att höra. Läs hela undersökningen här. Eller på Expressen kanske.

Vinterjogging: Det känns skönt att ha kommit igång med målet att springa ett par rundor i veckan. Nu har jag två gånger sprungit den lite kortare 5,5 km rundan så valde jag i dag en lite längre runda på 7,5 km. Och det gick faktiskt lite bättre än vad jag hade befarat. Tiden 43.15 är väl inte så mycket att skryta om. Jag har sprungit sämre, men i allmänhet går det fortare. Men kanske ska man inte heller ha så stora ambitioner i kylan. Runt kom jag, alla backar klarades av springande och jag orkade faktiskt ganska bra med att ta en promenad för några ärenden nästan direkt efter. Jag är duktig! Ja, lite duktig i varje fall.

Inga kommentarer: