torsdag 19 januari 2012

Fler Juholtare från Reinfeldt

Kanske ska vi fortsätta vår lilla uppräkning av Fredrik Reinfeldts dåliga Juholtare, hans dåliga verklighetsanknytning i sina påståenden. Vi har väl alla hört påståendet om hur många människor som förtidspensionerades tidigare och att det därför var nödvändigt att införa Ättestupan i Sjukförsäkringen. Det är då viktigt att komma ihåg att alla de siffror som cirkulerat är lögnaktiga, felaktiga eller helt enkelt handlar om att jämföra äpplen med päron. En av de vanligaste siffrorna som Fredrik och hans gäng använt är att det förtidspensionerades 140 personer om dagen. Men även andra varianter har förekommit. Den som motsvarar 1571 om dagen är nog rekordet. Tittar man på snittet 1998-2006 så fick 51 personer om dagen "Förtidspension". Fredrik Reinfeldt och andra företrädare för Högeralliansen räknar alltså som en kratta när dom ska motivera Ättestupan. Och dom skäms inte alls...

Håkan Juholt
Annars hör jag att Högerkrafterna inom Socialdemokratin ännu inte lyckats avsätta Håkan Juholt. Risken är stor att man lyckas med detta. Den stora frågan är hur de Socialdemokrater som uppskattat den nya mer traditionella "gammalsosse" inriktning som Håkan Juholt stått för reagerar om Stockholmsmaffian lyckas få honom avsätt. Jag tror att avhoppen vänsterut i så fall blir betydande där Jonas Sjöstedt står för en ännu mer "rumsren" version av Vänsterpartiet.

Annars är det intressant att studera hur media fungerar som ett sillstim. Man har bestämt sig för att drevet ska gå mot Håkan Juholt. Och när drevet går så finns det inget annat som gäller för dreglande journalister med ett byte i sikte. Och det är också en ganska medveten politik. Så här säger Expressens Thomas Mattsson som förklaring till varför media inte granskar regeringen utan bara oppositionen: - "Det är klart att det största partiet är intressant att berätta om, men tids nog, när vi närmar oss en valrörelse och har en stabilare ledning för det största partiet, kommer naturligtvis båda sidor att granskas." Läs gärna mer om Kvällspressens maktmissbruk.

För övrigt noterar jag att jag har vädret mot mig. När jag cyklade till jobbet vid 1230 i dag (det tar ca 15 minuter i motvind) öste regnet ner. Jag var rejält dyngsur när jag kom fram trots regnkläder. Sedan har det varit främst uppehållsväder fram tills det var dags att cykla hem igen 2100. Då föll det ett rejält blött snöfall. Och vinden hade naturligtvis vänt...

1 kommentar:

Urban Medin sa...

Nej denna kommentar behöver du inte ta med, den är mest för dig själv :)
Jag följer din blogg liksom säkert många andra och tycker den ger så mycket. Den är intressant därför att den handlar om vad folk i gemen pratar om på dagarna och den är precis var vi står idag. just det, vid ett vägskäl!
Nej inte vilket vägskäl som helst, utan valet mellan pest eller kolera.
Vore intressant om du tog upp direkt demokrati och nackdelarna kring det. I Schweiz har man ju det och det verkar ju fungera, eller?
Önskar dig en god fortsättning.
/Urban