måndag 16 januari 2012

Knugen vänder blad

Knugen tar en cigg
Jag ser att Knugen gjort bort sig i Danmark i samband med 40-års jubilerande danska Dronning Margrethes lilla högtid i kyrkan. Precis som många andra omogna medborgare kunde han inte låta bli att hala upp sin Aj-Fån och börja fibbla med den mitt i kyrkan under högtiden. Men jag gissar att han bara skulle vända blad... Hans Majestät är en värdig representant för det svenska folket. Dom gör ju nästan alla likadant.

Och så ser jag att ett skoltillstånd är till salu på Blocket. Tillståndet att starta en skola i Malmö för årskurs 6-9 med upp till 180 elever är till salu. Det är bara att ordna lokaler, ordna elever och ordna personal - och naturligtvis betala en slant till den tidigare ägaren av tillståndet. Sedan är det bara att köra igång från höstterminen 2012. Skolpengen trillar in. Själv undrar jag verkligen vad som pågår i vårt en gång välfungerande samhälle?

Och slutligen ser jag att nytt rekord i privatisering har gjorts. Den uppreklamerade reformen med lärarlegitimation från Snackemoster Jan "skoltalibanen" Björklund är också privatiserad. Det är tydligen inte Skolverket som ska utfärda lärarlegitimationerna, det är det privata rekryteringsföretaget Proffice som sköter jobbet. Proffice vann upphandlingen och får motsvarande ungefär 78.000 kronor per anställd som sköter utfärdandet av lärarlegitimationerna. Detta sköts av nya unga akademiker med en lön på 21.000 kronor. Resten hamnar i Proffice ficka. "Lärarlegitimation kvalitetssäkrar läraryrket" sade Snackemostern! Det blir ju i varje fall en slant till Proffice ägare. Vi har fått ett nytt samhälle på senare år!

PRIVATISERA MERA!

Inga kommentarer: