fredag 30 juli 2010

Om romer, men mest om sex

För några dagar sedan var vi i Sverige upprörda över att Danmark utvisat en grupp romer i brott mot EU:s regler. Men i Danmark som på många andra håll är det fortfarande legitimt med specialregler för just romer. Vi vet ju alla att "så'na kan man inte lita på". Alltså är det bäst att göra sig av med dom så fort som möjligt. Har dom inte åkt fast för kriminalitet så har dom säkert gjort sig skyldiga till det. Ut med dom! Vid närmare granskning har det nu visat sig att Sverige gör precis likadant. Är man rom så gäller det att hålla ett öga på dom. Kan dom inte visa att dom kan försörja sig - ut med dom. Detta trots att andra EU-medborgare INTE hade kontrollerats och behandlats på samma sätt. Medan diskriminering av judar blivit oacceptabelt efter judeutrotningen under Nazityskland så har förföljelsen av romer kunnat fortsätta. Medan kanske cirka 6 miljoner judar systematiskt mördades så uppskattar man att ungefär en halv miljon av den cirka 1 miljon romer som fanns i Europa då lika systematiskt mördades av nazisterna. Och här i Sverige tycker alltså Utvisningsminister Tobias Billström att det är helt OK att utvisa romer som tigger. En dansk som hade hittats tigga för att pengarna var slut, eller en tysk eller en fransman hade inte utvisats. Men Utvisningsministern tycker att det är helt OK att utvisa en rom med detta som skäl. Helt emot de EU-regler som finns. Om inte Tobias skäms, så gör jag det.

Dagens skratt drabbar Charlie Weimers, som är förbundsordförande i KDU, Kristdemokraternas ungdomsförbund, som i sin iver att få publicitet har skrivit ett debattinlägg där han hävdar att Stockholmsbratsens dåliga uppförande i bland annat Båstad och Visby är Socialdemokraternas fel. Jo, han lyckas faktiskt få ihop det på det viset? I den gode Charlies värld är det nämligen den krav- och normlösa sosseskolan som får överklassvinen att sakna hyfs. Att det alltid funnits en grupp överklassvin som inte lärt sig hyfs, och en hel del av dessa intelligensbefriade brats troligen inte ens gått i den allmänna "sosseskolan" och att det finns överklassvin utan hyfs runt om i världen glömmer den "gode" Charlie. Jag hoppas att KDU:s förbundsordförande nästa gång han är ute efter publicitet väljer något han begriper bättre så att han inte gör bort sig på nytt.

Fast det är på håret att de båda stolta prostituerade herrarna Alexander Bard (fp) och Oscar Swartz (pp) får utmärkelsen för deras debattinlägg som i korthet går ut på att Gudrun Schyman (fi) inte borde vara välkommen på Pridefestivalen eftersom hon stödjer Sexköpslagen! De båda pajasarna tycker tydligen att stödet för HBTQ-rörelsen måste gälla även ett stöd för en legaliserad prostitution. Min stora fråga handlar om vem f-n som skulle betala för sex med Alexander Bard? OBS, det är alltså hr Bard och hr Swartz själva som hävdar att dom är stolta sexsäljare.

Visste ni förresten att Henning Mankell har böjelser för att gå klädd i kvinnokläder? Men var inte oroliga för att ni har missat något. Henning visste inte om det själv heller! De enda som visste om det var de israeliska myndigheterna som stal hans packning i samband med kidnappningen av de som var ombord på Ship to Gaza. Efter att ha krävt att få tillbaka alla sina ägodelar har han nu fått tillbaka sin resväska från Israel - fylld med kvinnokläder. Hans egna ägodelar är borta. Ska vi se detta som ett exempel på israelisk humor? Se bland annat Expressen och Aftonbladet.

Till slut noterar jag att nästa moderat att trampa i klaveret är Karl-Otto Hultström från Botkyrka som i flera bloggkommentar vädrat sina homofoba känslor. Kommentarerna lämnades under olika signaturer, men från samma IP-adress så dom spårades och moderaten har erkänt. Karl-Otto verkar ha satt sin sista potatis inom moderaterna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alla som är possitiva till zigenare har aldrig bott nära zigenare. Det är mer eller mindre en naturlag.

Sven Tycker sa...

Det var med tvekan jag lät publicera dina totalt intelligensbefriade synpunkter. Jag kan berätta att jag HAR bott nära personer av romskt ursprung. Och jag gör hellre det än bor när dig.

Jag förstår att du inte vågar stå för din åsikt utan döljer dig bakom en "Anonym".

Anonym sa...

Du har blandat ihop saker. Man vill utvisa ickesvenska medborgare som vistas här för att tigga, inte bara de Romer som gör det. Anledningen till att man talar om Romer är att det just nu kommer "charterbussar" från öst med Romer som lurats hit av kriminella organisationer.

Jag har kollat igenom ett flertal DN-länkade bloggar som berör detta och nästan alla börjar prata om rasism och minoritetsförföljelse. Är det en rimlig slutsats att dra av det Billström säger? Tror du att han vill bli av med Romer eller folk som kommer hit för att tigga pengar för att tjäna sitt uppehälle? Tror du har vill kasta ut Romer som hugger i och jobbar?

Sven Tycker sa...

Och jag är fullständigt övertygad om att ifall det INTE varit romer utan någon annan grupp EU-medborgare så hade varken Sverige eller andra Europeiska länder tagit till de metoder man använt som ju faktiskt bryter mot EU:s regler om den fria rörligheten. De (romer eller danskar eller italienare...) som sysslar med kriminalitet är en sak. Men det är faktiskt INTE kriminellt att tigga. Jag vidhåller vad jag sagt innan. Rasismen mot romer är i en klass för sig jämfört med all annan form av rasism. Och detta är ett exempel på detta.