onsdag 14 juli 2010

Är Sven Otto Littorin dum?

Sven Otto Littorin UTAN skägg
Så har då Sven Otto Littorin lättat lite på förlåten. I Högeralliansens husorgan Dagens Nyheter så har han ställt upp på en skriftlig intervju, som skett via e-post. Allt enligt Littorins eget önskemål. Och han fortsätter naturligtvis att förneka sitt besök hos en prostituerad. Han uppger bland annat att han trodde att om han vägrade en intervju och istället avgick så skulle affären dö innan den blev publicerad. Jag vill därför klart deklarera att jag har haft mycket lågt förtroende för Arbetslöshetsministern. Inte för att jag ansåg honom dum eller inte begripa något, utan därför att jag ansåg att hans åsikter var felaktiga och att den politik han vill föra drabbar de som mest behövde hjälp samtidigt som den skulle gynna de som redan innan hade sitt på det torra. I korthet ökade klyftor. Men om han var så korkad så att han trodde att han genom att gå under jorden skulle undvika publicering så måste jag ta tillbaka vad jag trodde. Han är uppenbarligen dum och begriper inte något. Eller också ljuger han igen. OBS, på bilden ser ni hur han såg ut 2006 när han skulle besökt "Anna" och innan han anlade skägg.

Veckans skratt drabbar kristdemokraternas riksdagsledamot Lennart Sacrédeus som ställt en fråga till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) om nyhetsbyråerna AFP:s, Reuters och AP:s bojkott av rapporteringen av kronprinsesspektaklet den 19 juni. SVT ville ju ha betalt enligt gängse normer för att låta de kommersiella nyhetsbyråerna utnyttja det bildmaterial som man producerade. Enligt gängse normer fanns det också en begränsning för hur länge det är fritt att utnyttja SVT:s material. Att dessa kommersiella nyhetsbyråer inte kunde sälja vidare gratismaterialet fritt gjorde att dom bojkottade jippot, vilket gjorde att det spreds mindre material ut i världen. Och Lennart Sacrédeus (kd) tror att detta innebar mindre PR för Sverige. Vad kristdemokraten Lennart Sacrédeus tydligen inte har förstått är att han inte bor i Italien. Här i Sverige är Public Service fristående från Makten och har inte som huvuduppgift att vara en propagandamegafon för Kungahuset, Regeringen, Sverige eller vad vi nu kan komma på. Fast det ska erkännas att under bröllopsjippoveckorna fungerade SVT (som i stort sett all annan media) som en propagandamegafon för familjen Bernadotte. Att Lennart Sacrédeus inte är nöjd med detta säger allt om Kristdemokraternas syn på hur oberoende public service ska fungera. Måtte Gud förhindra att en Kristdemokrat någonsin får hand om detta område!

Inför republik
I dag fyller tydligen ovan nämnda Victoria Bernadotte år, och detta har firats med stort födelsedagskalas - utan födelsdagsgrisen! Brukar ni hålla födelsedagskalas utan att födelsedagsgrisen är närvarande? Sven Tycker det verkar korkat.

Det slängs varje år uppskattningsvis 750.000 fimpar på marken i Sverige. Det tar 5 år för naturen att bryta ner fimpen (dvs filtret). Det innebär att det ligger mer än 3 miljoner fimpar i naturen. Det är inte underligt att det ibland känns som om det är fler fimpar än små stenar på grusgångarna när man är ute och går. Jävla svinpellar är vad ni är!

Slutligen ser jag att en lag kommer att förbjuda affärer och andra att ta ut en avgift vid kortköp på småsummor. Det är inte ovanligt att man t.ex. tar ut 3 kronor vid köp under 100 kronor eller liknande. Det beror naturligtvis på att bankerna tar ut avgifter från affären för kortköpen. Och handlar du för småsummor så skulle affären gå med förlust vid varje köp. Det intressanta är att lagen INTE förbjuder bankerna att ta ut avgift från affären! Sven Tycker det låter som att man från politikerna vill hjälpa bankerna att tjäna en hacka till - på affärernas bekostnad.

Inga kommentarer: