söndag 11 juli 2010

Littorinaffären som blev Reinfeldtaffären

Det som vissa väl främst kallar för "Littorinaffären" och som de mest inbitna sossehatande högerspökena antagligen kallar "Aftonbladetaffären" tycker jag mest har utvecklats till "Reinfeldtaffären". Statsministern har uppenbart medvetet vilsefört svenska folket vid upprepade tillfällen. Trots att Fredrik Reinfeldt visste att huvudskälet till Sven Otto Littorins avgång var beskyllningarna om brott mot sexköpslagen så hävdade han inför svenska folket att skälet var medias hårdhänta bevakning av Littorins skilsmässa och vårdnadstvist. Vid närmare eftertanke kan man se att mediabevakningen av denna konflikt (som pågått i flera år) inte alls varit så påträngande. Det har totalt i media skrivits mindre under alla åren om denna skilsmässa och vårdnadskonflikt än vad det skrevs på en vecka om den brutna förlovningen mellan Madde och Jonas till exempel. Samtidigt hävdar Fredrik Reinfeldt fortfarande aktivt att han tror på Sven Otto Littorins oskuld, men samtidigt visar han i handling att han inte alls gör detta. Det totala utsuddandet av Sven Otto Littorin som skett är uppenbart. Alla spår efter honom, att han alls existerat som aktiv moderat under årtionden, har på något dygn suddats ut. Detta tyder på att man från Moderaterna gör allt man kan för att distansera sig från, och klippa alla band till, Sven Otto Littorin. Ett handlande som jag tycker är ytterst förnedrande för det moderata partiets ledning. Och det är också mycket fult mot Sven Otto Littorin som gjort mycket för det moderata partiet. Det moderata PR-maskineriet har helt enkelt fått hjärnsläpp! Jag vidhåller vad jag skrev i går. En rejäl pudel omedelbart hade varit en mycket effektivare metod.

Annars är det fascinerande att följa debatten på nätet om Littorins eventuella brottslighet och efterverkningarna av denna. Och det som fascinerar är vilket enormt hat mot Mona Sahlin som det finns inom vissa grupper. Jag blir faktiskt mörkrädd över att det kan finnas ett så pass utbrett direkt hat mot en enskild människa. Till och med om debatten handlar om Littorin kan hälften av inläggen vara hatinlägg om Mona Sahlin istället. Jag blir faktiskt allt mer positivt inställd till henne just pga den utbredda Mosa Mona kampanj som ständigt drivs.

Över till något roligare.

Mölledagar i hembygdsparken
Åstorps HembygdsföreningÅstorps Hembygdsförening har i dag inlett sommarens serie med sommarsöndagar. Underhållning, temautställningar och kaffe med tilltugg och i dag dessutom Möllans Dag så möllan var igång. Jag passade på att gå upp och plåta lite, så den här bilden tog jag bland annat.

Jag ser att det sattes värmerekord i går. Hästveda här i Skåne hade 34,5 grader i går, vilket är den högsta temperaturen i Sverige på 16 år. Själv hittade jag när jag var ute och gick med Kimmy i går en liten termometer ämnad för att ha i nyckelknippan. Den låg och glimmade i solen bredvid havtornsbuskarna uppe vid Makadamen. Av texten på den att döma, tappad av någon dansk vandrare. Den visade cirka 55 grader så jag gissade att den hade fått solsting och inte fungerade korrekt. Hemma i trädgården inne under soltaket sjönk temperaturen till strax under 35 grader. Tydligen fungerade den ganska bra ändå! Enligt prognosen skulle det bli ännu varmare i dag - och det stämde nog. Lyckligtvis så fläktade det mer i dag så det blev inte mer outhärdligt. Framåt kvällen har det dessutom äntligen kommit lite regn. Inte så mycket - i varje fall när jag skriver detta - men lite har det kommit och dessutom har det mullrat lite. Jag vill dock inte vara med längre! Så, här tar det slut för i dag. Jag hade annars flera ämnen jag hade tänkt tycka till om. Men, Sven Tycker det är för varmt.

Inga kommentarer: