fredag 16 juli 2010

Inför mobilförbud i bilen

Enligt en undersökning gjord av Trygg Hansa så har nästan varannan bilist sysselsatt sig med att skriva och skicka SMS samtidigt som han/hon kört bil. Ett förfarande som är så korkat att jag inte begriper hur någon kan få det för sig. Motormännens Riksförbund vill att det stiftas en lag som förbjuder SMS:ande och mobiltelefonerande utan handsfree medan man kör bil. Något som snart sagt alla andra länder har infört. Men vår centerpartistiska Infrastrukturminister, Åsa Torstensson, ger kalla handen. Men hon begriper inte så mycket på andra områden heller! Sven Tycker det är självklart med förbud mot SMS:ande och mobilprat.

Sydafrikas flagga
Uppståndelsen efter fotbolls-VM i Sydafrika har nu lagt sig, och det är dags att göra bokslut. Sportsligt så blev det nog inte den framgång för de afrikanska lagen som många hade förväntat sig. Det var fortfarande Europa (i synnerhet) och Latinamerika som dominerade. Men som helhet så är nog de flesta nöjda. De kinesiska fabriker som tillverkar långa plasttrumpeter, de ökända s.k. Vuvuzelorna, är nog nöjda. Produkten har fått en enorm gratisreklam i hela världen (helt enligt devisen att all publicitet är god publicitet). Trumpeterna kan nu säljas till hela världen även om vissa verkar vilja förbjuda dom. En marknad som (till mångas förvåning) inte fick den blomstring som förväntat var prostitutionen. Det blev inte den våldsamma uppgång som man trodde. Kanske var idrottsfansen och journalister och alla andra tillresta mindre intresserade av att utnyttja kvinnor är vad många trodde. Däremot har tydligen t.ex. Apartheidmuseet fått många fler besökare än man hade väntat sig. Idrottens svans (supportrar, journalister och andra) har stigit ett antal pinnhål hos mig.

Försämringskassan
Försäkringskassan har problem (har ni hört det förr). I dag berättar man om att väntetiderna för de som ringer är orimliga. Väldigt många får vänta orimligt länge innan någon svarar och andra kommer inte fram alls. Det kommer många fler samtal än vad man hade räknat med. Jag undrar vad man hade trott om svenskens behov av kontakt med Försäkringskassan? Trodde dom att folk inte skulle ta kontakt längre bara för att det för många inte längre finns möjlighet till personlig service via ett besök? Nu ska man tydligen nyanställa personal till de få telefoncenter som finns i landet.

Nya hyresgäster
Vi har fått nya hyresgäster i trädgården. Och nu har jag fruktansvärt dåligt samvete. För några dagar sedan upptäckte vi att det satt en duva i ett risigt bo i ett av äppelträden. Och i dag på eftermiddagen tog jag några bilder på duvan. Efter lite diskussion kom vi fram till att duvan inte hade betalt hyran och att vi dessutom inte var intresserade av fler duvor som sitter och skiter lite varstans. Det blev alltså beslut om vräkning. De första bilderna tog jag på lite avstånd, men nu tog jag stegen upp till boet och då flyttade sig duvan en halvmeter bort. I boet låg ett ägg. Numera ligger det inget ägg i boet längre. Vi får se vad fru Duva säger om det. För att inte tala om den utskällning fru Duva får av herr Duva när han kommer hem och fru Duva måste bekänna att hon slarvat bort den kommande lillduvan. Sven Tycker det finns tillräckligt med duvor.

Danske Bank i Sverige har svindlats på 150 miljoner kronor av en fantasirik entreprenör. Visst är det bra med initiativrika personer, men hon skulle kanske tänkt på moralen också.

Slutligen ser jag att 2010 än så länge är det globalt varmaste året på 130 år. En så här hög medeltemperatur över hela världen har inte uppmätts sedan 1880. Men fortfarande får man se rubriker som: "Hurra, värmen fortsätter". Det är väl inget att hurra för. Folk blir sjuka, gamla dör, många mår dåligt och som sagt, den globala uppvärmningen fortsätter.

Inga kommentarer: