tisdag 6 juli 2010

Maud Olofsson avgår? - Nä, så väl är det inte!

Expressen uppger i dag på sina löpsedlar att källor inom Centerpartiet uppger att Maud "Mauderaten" Olofsson kommer att avgå efter valet. Detta oberoende av hur valresultatet blir. Men Maud Olofsson förnekar det hela (hade någon väntat något annat) och hon hävdar istället att det är ett exempel på smutsigt ryktesspridande från Socialdemokraterna och Miljöpartiet som hon hävdar har planterat nyheten hos Expressen. Jag kan inte riktigt förstå varför Maud mobbar Vänsterpartiet! Varför får inte dom vara med? Expressens reporter tycker uppenbarligen att Maud snackar strunt. Han har pratat med aktiva centerpartister. Antagligen har S och Mp helt infiltrerat Centerpartiet. Men Vänsterpartiet har misslyckats. Jag tvivlar på Mauds bortförklaring. Jag tror nämligen att S och Mp (och V) gärna ser att Maud sitter kvar. Hon är en av den Rödgröna oppositionens bästa vallokomotiv. Inte av samma dignitet som Socialutförsäkringsministern, men inte långt ifrån.

Den Nya Försäkrignskassan
Som jag sade i går så får jag tips om tidningsartiklar som skriver om Försäkringskassan. Och i dag har tydligen Dalarnas Tidning haft ett par artiklar om FK:s service. Dels går det ut på att servicen är usel, och att nu är det semestertider och ännu värre. här. Sedan tipsar några om att det inte lönar sig att ringa, det är bättre att gå ner på kontoret. här. Problemet är att Försäkringskassan inte finns överallt mer. Mindre orter är övergivna. Vi har inga val, annat än telefonen.

Frankrike är nästa land på gång att förbjuda bärandet av burka offentligt. Jag hörde en man som argumenterade med att han vill se ansikten på den han mötte. Och då måste det vara förbjudet att förhindra honom detta. Själv skulle jag vilja se tuttarna på kvinnor jag möter. Då får det vara förbjudet att skyla dessa... Eller? Jag har mycket liten förståelse för önskemålen att lagstifta om människors klädsel. Det hela handlar om ren rasism.

Jag tittade på Allsång från Skansen nu på kvällen. Och en av mina favoritartister, Mikael Wiehe, fick en chans att sjunga en kärlekssång till alla sjuka, arbetslösa och utförsäkrade innan han sjöng allsång och hyllade Sverige. För att väga upp det hela bjöds även moderaten Willie Crawford in. Tala om utklassningsseger för Mikael Wiehe

Inga kommentarer: