onsdag 21 juli 2010

Återigen slår EU-byråkraterna till

Vi börjar väl med att sparka på korkade regler från EU igen. Jag ser nämligen att svenska bönder riskerar att få betala tillbaka upp till 780 miljoner kronor i EU-bidrag som dom fått i betesstöd. Det växer nämligen för många träd och buskar i de svenska beteshagarna tycker de EU-byråkrater som rest runt i Sverige. Det är ju verkligen tur att dom inte besökt Kalvahagen för då hade dom väl fått skrämselhicka om dom tittat i Fårahagen. I EU:s ständigt ändrade regler för hur en beteshage får se ut finns det noga reglerat hur många träd det får finnas, hur många som får stå i en klunga osv. Det är kvalificerat TRAMS! Svenska beteshagar ska se ut som dom gör. Det är det som gör Sverige till det Sverige vi har! Det ska finnas gott om träd och buskar. Har dom fått hjärnsläpp i Bryssel? För att inte tala om att det svenska Jordbruksverket bara bockar och säger amen till allt dumt från Bryssel. Egentligen visar detta hur sjukt hela EU är. Man talar om Sverige som bidragssamhälle, men hela EU är ju uppbyggt på bidrag till än det ena och än det andra. Nästan halva budgeten (där Sverige är en av de allra största bidragsgivarna till budgeten) går till ett korkat jordbruksbidrag. Nästan all verksamhet inom EU-länderna går ut på att anpassa verksamheten så att den passar in i något EU-bidrag. Sedan får man stå ut med att det måste stå en skylt någonstans som talar om att det hela pågår med hjälp av bidrag från EU:s skattebetalare. Sven Tycker att vi använder motorsågen och kapar hela EU-byråkratin istället för att hugga ner träd i svenska beteshagar. Sven Tycker för övrigt att vi lämnar EU åt sitt öde.

Hjortar på Söderåsen
Som omväxling till alla löparrundor upp på Söderåsen så tog jag faktiskt i dag en cykeltur. Och fördelen med det är att man kan ta med sig en kamera. Strax efter gamla sågen skrämde jag upp en stor flock hjortar som lämnat Hjorthagen och istället uppehöll sig precis utanför. När jag kom cyklande skuttade de som vanligt in en bit i skogen och ställde sig sedan och tittade på mig medan dom brölade. Gissningsvis stog det närmare 25 hjortar inne i buskarna. Vrams Gunnarstorps Hjorthage är ett ganska magnifikt byggnadsverk. En två meter hög stenmur, cirka 3 kilometer lång inhägnar hela området och den byggdes redan på 1600-talet och är bland annat omnämnd av Carl von Linné. Fortfarande hålls det en mängd hjortar i Hjorthagen, men det finns ännu fler utanför...

Röda näckrosor i Maglaremaa
Lite längre upp på Söderåsen, bakom Hjorthagen ligger Maglaremaa. En liten sjö, som väl egentligen är en stor damm. Så här fina är de röda näckrosor som växer i Maglaremaa. Den röda näckrosen är egentligen en genetisk mutation av den vita näckrosen och mycket ovanlig. Den är sedan 1905 fridlyst. Och den är TJUSIG där den växer.

Vidare noterar jag att folkpartikeln Camilla Lindberg lyckats få en aningslös vänsterpartist, Marianne Berg, till att ställa upp på en debattartikel där man kräver att sexköpslagen ska avskaffas. En fråga som Camilla drivit länge. Men, jag tar ingen som propagerar för att legalisera sexköp på allvar om inte han/hon samtidigt deklarerar att han/hon också kan tänka sig att jobba som prostituerad. Som samtidigt deklarerar att deras barn skulle få lov att jobba som prostituerade. Som samtidigt deklarerar att Arbetsförmedlingen ska kunna hänvisa arbetslösa till praktik på närmaste bordell. Ska vi kanske också införa RUT-bidrag för sexköp? Sven Tycker att Camilla och Marianne pratar strunt och är hycklare.

Jag ser att de professionella fotbollsspelarna i AIK gått vidare i Champions League efter att spelat 0-0 mot amatörerna i Jeunesse Esch från Luxemburg. Bättre lyckades ett 50-tal AIK-supportrar som hamnade i slagsmål med polisen sedan dom druckit sig berusade och kastat flaskor på polisen. 12 av dom hamnade bakom lås och bom. Hurra för AIK, ni är prydnad för svensk idrott!

Slutligen grattar jag Angeli som fyller 15 år i dag. Stora damen!

Inga kommentarer: