Jag ser att en domare i den amerikanska delstaten Delaware återigen stoppar en utbetalning av motsvarande 615 miljarder kronor från Tesla till Elon Musk. Han är bolagets vd och behöver väl pengarna så att han kan betala sin maträkning. Tänk att jurister kan vara så taskiga!
Det är ju småpengar. Den svenska statsbudgeten är ju mer än dubbelt så stor, 1.303 miljarder kronor i inkomster. Då måste vi ju förstå att Elon Musk behöver slantarna så att han kan köpa mat till familjen. Och han vet nog hur man kan spara, han ska ju få ett helt eget departement av Donald Trump där han ska spara pengar i alla andra departement. Kanske förutom försvarsdepartementet ...
Stå på dig Elon Musk! Vi förstår alla att du behöver pengarna.
Läs:
Elon Musk nekas utbetalning på hundratals miljarder kronor. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Politiska vildar.
Igår kunde vi konstatera att Sverigedemokraterna stod för mer än hälften av alla de 162 politiska vildar som finns i de svenska fullmäktigeförsamlingarna. Av de lite färre politiska vildar som finns i de regionala församlingarna så står Sverigedemokraterna för alla! Som jag konstaterade så är detta ett mycket tydligt bevis för att Sverigedemokraterna egentligen inte är ett seriöst politiskt parti. Det är ett missnöjesparti som specialiserat sig på att hata alla som inte är som dom själva. Främlingshat kan vi kalla det. Rasism kan vi kalla det.
Vi kan aldrig bli av med fenomenet Politiska vildar. Det finns många olika skäl till att någon som vid valet blir invald som representant för ett visst parti inte längre representerar detta parti. Det kan bero på att den enskilde politikern väljer detta val. Men det kan också bero på att partiet väljer att utesluta en medlem. Att ett parti väljer att utesluta någon kan i sin tur bero på många olika anledningar. En medlem kan missköta sig. Kan bli för besvärlig. Kan anses motarbeta partiet. Rent personliga tvister. Och så vidare. Att en politiker väljer att lämna sitt parti kan också bero på många olika skäl. Han tycker kanske att partiet inte längre står för de åsikter som gällde när man valdes in. Politikern kan själv ha bytt åsikt. Det kan handla om rent personliga konflikter. Skälen kan helt enkelt vara många.
Den moderata riksdagsledamoten Maria Stockhaus har upprepade gånger motionerat i riksdagen om att förbjuda politiska vildar. I hennes värld är det uppenbart att när vi har val så är det inte enskilda politiker vi väljer, det är ett visst antal röster till varje parti som vi väljer. Den ledamot vi väljer in i riksdagen, kommunfullmäktige osv är bara en knapptryckare för sitt parti.
Men så är det inte! Vi väljer in en person i församlingen. Hen är en enskild politiker med egen vilja. Hen kan vara invald med mer eller mindre antal personröster. Sedan kan vi ju anse att man bör följa partilinjen! Vad som är partilinjen diskuteras oftast fram inom partiet. Jag deltar ju varje månad i sammanträde med kommunstyrelsen (där jag är ordinarie ledamot) och kommunfullmäktige (där jag är ersättare). Innan varje möte träffas hela gruppen och diskuterar gemensamt hur vi ska ställa oss i olika frågor som kommer upp. I vårt fall i ett gemensamt möte mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det finns inget tvång att följa vad vi kommer överens om men vi brukar komma fram till en gemensam åsikt.
Men, i ett seriöst parti där debatten fungerar blir det inga politiska vildar. Att politiker utesluts eller väljer att lämna sitt parti. Men, det kan hända i alla partier att samarbetet inte fungerar som det är tänkt. Men, när det sker i den omfattning som sker inom Sverigedemokraterna så är detta ett bevis för att det faktiskt inte är ett seriöst politiskt parti. Har man röstat på det partiet får man skylla sig själv ...
Jag tycker för övrigt att Maria Stockhaus (M) kan dra dit pepparn växer. Politiska vildar är inget att sträva efter. Men det är något vi får leva med. Att Sverigedemokraterna håller med henne kan vi förstå. Att nästan alla andra inte gör det är ett tecken på politisk mognad - hos majoriteten!
Läs:
Hon vill porta vildarna från politiken – «Ett större problem nu». - Dagens Samhälle
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar