tisdag 17 augusti 2021

SD-mobben på fri fot

» Var kommer allt hat från?

På lördag, den 21 augusti, arrangerar Åstorps kommun (det är alltså min hemkommun) en liten ceremoni med lite festligheter för de som blivit nya svenska medborgare. Något som väl en stor del av Sveriges kommuner gör. Totalt finns det tydligen 280 nya medborgare från de senaste två åren i kommunen (dom utgör drygt 1½ procent av kommunens innevånare). Det blir "Medborgarskapsceremoni", svensk fika och underhållning med min gamla vän (och granne) Håkan Hultberg och lite annat. Ceremonin hålls i Hembygdsparken och Perslunds hembygdsmuseum håller öppet. Jag är övertygad om att det blir en trevlig eftermiddag. Det är bara att hoppas att vädret håller sig i schack.

Jag såg först om arrangemanget på Åstorps kommuns Facebooksida och min första tanke var att det var ju ett utmärkt arrangemang. Det får jag försöka att pricka in till del i varje fall. Men sedan började jag läsa kommentarer till inlägget från våra älskvärda medborgare. Och jag blir förtvivlad! Här har verkligen den sverigedumokratiska mobben mobiliserat.

Vår vackra svenska fana

Det är tråkigt och sorgligt att se. Får dessa rädda och hatiska människor verkligen tillfredsställelse av att sprida sitt hat och sina fördomar på det här viset? Hur tänker man?

Vill man vara elak kan man säga att dom lider av samma inskränkthet som extrema religiösa grupper (som talibaner osv), dvs ett gränslöst hat mot allt som inte är som dom själva tycker att det ska vara.

Jag hälsar alla nya svenska medborgare välkomna till sitt nya land. Jag är övertygad att ni har mycket att bidra med som kan göra vårt land ännu bättre. Precis som alla andra som kommit hit under århundraden och årtusenden har gjort.

Läs:
Nya svenskar hälsas välkomna i Perslund. - Åstorps kommun
Åstorps kommun. - Åstorps kommun på Facebook
Håkan Hultberg. - Håkan Hultberg
Håkan Hultberg. - Håkan Hultberg på Facebook

Inga kommentarer: