lördag 28 augusti 2021

Dagens Sverigedemokrat

» Ekeroth slår till igen.

Till Dagens Sverigedemokrat har jag utnämnt Kent Ekeroth. Han får utmärkelsen för sin oförmåga att behärska sitt humör och hålla sig borta från våld. Det är faktiskt möjligt att jag gett denna utmärkelse till Kent Ekeroth tidigare också. Men jag gitter inte leta efter det!

2012 blev Kent Ekeroth välkänd för den s.k. Järnrörsskandalen. Det var då det dök upp filmbevis på att Kent Ekeroth tillsammans med sina partikamrater Erik Almqvist och Christian Westling bland annat beväpnade med järnrör redan 2010 hade attackerat bland annat komikern Soran Ismail med rasistiska slagord. Alla tre tvingades lämna delar av sina politiska uppdrag efter detta. Kent Ekeroth fick t.ex. lämna sitt uppdrag som rättspolitiskt ansvarig inom SD. Sin riksdagsplats behöll han. 2010 när det först avslöjades ställde SD upp helt bakom sina styrelsemedlemmar.

Kent Ekeroth beväpnad med järnrör

2017 var det dags igen för Kent Ekeroth när han blev inblandad i slagsmål i krogkön till nattklubben Solidaritet. Vad nu Kent Ekeroth skulle göra på en krog med det namnet?

2018 beslutade sig Kent Ekeroth för att emigrera till SD:s favoritland Ungern. Landet har ju gjort sig känt för att inte ta emot invandrare så då tyckte Kent Ekeroth tydligen att det var ett bra land att invandra till.

Men nu är det tydligen dags igen. Den 8 augusti mitt i natten larmade grannar till Kent Ekeroth polisen till hans lägenhet i Stockholm pga tydliga tecken på bråk och misshandel. Kent Ekeroth omhändertogs av polisen misstänkt för att bland annat ha försökt strypa en kvinna och skadat en annan kvinna. Det ligger mycket i den undersökning som gjordes inför förra valet och som visade att just personer på SD:s listor var kraftigt överrepresenterade när det gällde brottslighet.

Jag trodde att Kent Ekeroth hade emigrerat till Ungern. Kanske blev det för svårt för en invandrare i ett land som inte vill ta emot invandrare? Hur som helst kan jag notera att SD:s megafon Samnytt, som Kent Ekeroth startade en gång i tiden, inte nämnt händelsen.

För övrigt kan vi notera att den danska partiledaren Rasmus Paludan polisanmälts av flera unga grabbar i 13-14 årsåldern för att han i partiets egen nätchatt haft ytterst olämpliga sexsamtal med just minderåriga pojkar. Rasmus Paludan är partiledare för det danska högerextrema rasistiska Stram Kurs. Här i Sverige är han väl mest känd för att vid flera tillfällen åkt till Sverige för att t.ex. offentligt bränna exemplar av Koranen i syfte att provocera fram bråk. I Sverige stödjer Rasmus Paludan partiet AFS, Alternativ för Sverige. Ett rasistiskt parti till höger om Sverigedemokraterna.

Visst kan man lita på folk?

Läs:
SD-profil greps av polis – misstänks för kvinnomisshandel. - Aftonbladet
SD-profil misstänks för kvinnomisshandel. - Expressen
Kent Ekeroth misstänks för kvinnomisshandel. - Aktuellt Fokus
Här är Kent Ekeroths nya liv - i Budapest. - Expressen
Järnrörsskandalen. - Wikipedia
AFS-kopplade Rasmus Paludan avslöjad med att sex-snacka med barn. - Expo
Paludan i grov sexsnak med børn. - Ekstrabladet
Minister i chok over Paludan. - Ekstrabladet

Inga kommentarer: