onsdag 4 augusti 2021

Nej tack

» Förbjud skiten.

Jag tittade på senaste avsnittet av senaste säsongen av Morden i Midsomer i går på kvällen. Totalt tre mord fick vi uppleva. Alltså lite över snittet för serien (snittet ligger på 2,6 mord per avsnitt). Det var dock inte antalet mord jag tänkte tycka till om i dag utan om det underliggande ämnet i gårdagens avsnitt.

Jag blir förbannad
De tre mordoffren slutade alla sina liv utklädda till fågelskrämmor. Det underliggande motivet till morden var att de som utförde morden alla hade fått sina eller anhörigas liv förstörda av spelmissbruk. Detta medan mordoffren var ansvariga för ett spelbolag. Det handlade alltså om oansvarig girighet bakom nätspelsbolag och den tragedi dessa bolag driver sina spelmissbrukande kunder till.

Spelbolagen är bland den mest vidriga affärsverksamheter jag vet. Om inte den allra värsta? Jag blir upprörd så fort jag ser den påträngande TV-reklamen för dessa bolag. Kändisar som dykt upp i reklamen sjunker längst ner i dyn i mitt anseende. Jag kan inte förstå hur en fullt frisk människa kan sälja sig till något så avskyvärt. Eller hur en reklambyrå kan sälja sig till något sådant. Eller en TV-kanal kan upplåta sin sändningstid till skiten.

Jag har inget emot lotterier och liknande. Vill man köpa några Bingolotter till söndagen så är något sådant inget problem för mig. Överskottet går till svenska föreningar och man kan om man abonnerar på lotter själv bestämma vart överskott ska gå. Om man lämnar in några rader på Stryktipset, spelar lite på hästar osv? Det gör mig inte ett dugg. Lite nöje och inga sjukliga förväntningar om att man ska bli plötslig miljonär.

Det är just det påträngande och mycket skadliga nätspelandet jag är förbannad på. Jag kan inte förstå hur en människa med en gnutta anständighet kan investera i en sådan vidrig och skadlig verksamhet. Det är obegripligt hur en frisk människa kan göra reklam för en så vidrig verksamhet. Dom ska inget annat än skämmas, fördömas och behandlas som svingödsel!

Inga kommentarer: