lördag 20 oktober 2018

Tillägnas alla förorättade sverigedumokrater

» SD är fascister

Det är alltså inte jag som säger detta, utan det är den gamla Volvochefen Pehr G Gyllenhammar som argumenterar mot att Högeralliansen ska samarbeta med Sverigedumokraterna. - "Jag tycker att de är fascister"! Det finns ju en del näringslivsföreträdare som tycker att Ulf Kristersson för att få makten ska plocka in Jimmie Åkesson i värmen. Lite smånassar och annat löst folk kan väl inte skada bara vi får makten tycks dessa resonera som. Andra resonerar som PG, släpp inte in dom!

Förra fredagen (se punkt 5) så berättade jag om en framgångsrik företagare med invandrarbakgrund som hade planer på att etablera en fabrik i min grannkommun Klippan. Men efter Sverigedumokraternas stora framgångar i bland annat Klippan så började han dra öronen åt sig. Darko Pervan ville inte ta risken att inom kort tvingas behöva förhandla med kommunföreträdare med den synen på honom som invandrare som Sverigedumokraterna för fram. Han har också många chefer och andra anställda i sitt företag som har invandrarbakgrund. Han bestämde sig helt enkelt för att dra sig ur etableringen i Klippans kommun och placerar sin fabrik på annan ort. Ett beslut som naturligtvis inte passade Sverigedumokraterna. - "Jag tycker den här saken förs fram på ganska låg nivå. Rent spontant låter det som trams och som ett svepskäl för att inte investera där" är den officiella kommentaren från SD i Klippan. Den Sverigedumokratiska svansen har varit lite mer rakt på sak. Både Darko personligen och företaget har fått mängder med hot och förolämpningar. - "Ta din bidragstagande familj och åk hem till Balkan" skriver någon som i varje fall lyckas undvika svordomar och liknande. - "Det är moralen som har fått styra. Vi vill inte belöna en plats med en toppmodern fabrik där främlingsfientligheten är så pass stor. Vi kan inte göra det ekonomiskt fördelaktigt för oss på kort sikt och göra avkall på våra grundvärderingar - nej, då får det hellre kosta" lyder Darkos kommentar.

Rasism och populism

Ett stort antal svenska Apotek vittnar om en kraftigt ökad mängd rasistiska påhopp och attacker mot apotekspersonal med invandrarbakgrund. Apoteket Hjärtat uppger att man gjort ett 15-tal polisanmälningar mot kunder som attackerat personal med rasistiska påhopp. Kronans Apotek vittnar om en kraftig ökning av rasistiska påhopp mot personal på apoteken. Den rasistiska sverigedumokratiska svansen visar sitt fula tryne. Med den ena munnen beskylls nya svenskar för att bara leva på bidrag, men när dom jobbar utsätts dom för rasistiska påhopp. Det finns verkligen anledningar till att hålla rasisterna i Sverigedumokrater borta från makten.

Men, tidningarnas insändarsidor är fyllda med klagolåt från förorättade sverigedumokratiska supportrar som tycker att det är grymt orättvist och odemokratiskt att de andra partierna inte vill förhandla med dom. Vad dom inte förstår är att Sverigedumokraterna står för åsikter som i grunden gör det omöjligt att inleda förhandlingar om samarbete. Det talas, trots klagolåten från SD, med SD:s representanter i sakfrågor där det går att resonera. Men SD har en syn på andra människor som gör det omöjligt med grundläggande förhandlingar.

Man brukar argumentera med att i våra grannländer har SD:s vänner släppts in i värmen. De främlingsfientliga och populistiska partierna i Danmark, Norge och Finland har på ett annat sätt släppts in i värmen. Det har påverkat politiken i dessa länder på ett i många fall hemskt sätt. Men, dessa partier är "bara" populistiska partier med en rasistisk och främlingsrädd agenda. Sverigedumokraterna har dessutom sina rötter fast förankrade i en nazistisk / fascistisk grund. Där skiljer dom sig från sina nordiska kollegor. Håll SD borta!

Inga kommentarer: