söndag 7 oktober 2018

En lugn helg

» Vår blivande statsminister, del 2?

Svenska Dagbladet har i dag ett spännande reportage om arvet från Ulf Kristersson i Strängnäs. Här blev nämligen moderaten Ulf Kristersson finanskommunalråd 2002. Vad sägs om det här citatet från ingressen:

- "Hans gamla kollegor vittnar om en otålig ideolog med hett temperament och stora ambitioner. Siffrorna visar på underskott, nedskärningar och affärer som fortfarande kostar kommunen pengar."

Ulf Kristersson ska pussla
Låt oss fortsätta med ytterligare en del citat från artikeln.

- " Skulle han vara som i Strängnäs, då skulle det inte gå, ingen tvekan om det."

- "Han var intelligent, snabbtänkt och kunnig, men utan någon större livserfarenhet."

- "När jag skulle gå på julledighet ett år och doktorn kollade blodtrycket låg undertrycket på 95 i stället för 70. Vad har hänt? frågade doktorn. Jag sa att jag träffat Ulf Kristersson."

- "Klivit in likt en elefant i ett glashus och förväntat sig att röda mattan skulle kablas ut och att vi alla skulle dansa efter hans pipa."

- "När Ulf Kristersson tillträdde som finanskommunalråd i Strängnäs efter valet 2002 hade han ett stort mål: att strama upp kommunens ekonomi. Ett år senare hade kommunens överskott vänts till skenande underskott."

- "Vi hade en gemensam uppfattning om en stram finanspolitik, men han gick lite bakom ryggen på en. Allt skulle säljas ut och privatiseras. Han körde sitt race och vi ställdes ofta inför fullbordat faktum."

- "Det var ju en katastrof, snacka om att det gick för fort. Det var jätteförluster och ideologiskt drivet."

Jag tror att vi nöjer oss med det här. Jag låter citaten från hans koalitionspartners tala för sig själva. Det är den här mannen som nu ska bli vår statsminister!

Inga kommentarer: