fredag 12 oktober 2018

Civilkuragets dag

» Tio intelligenta tyckerier

I dag får vi fylla dagens blogg med en massa små tyckerier. Det är så många olika saker jag vill ha sagt, samtidigt som jag inte har energi till att vidareutveckla tankarna så mycket. Låt oss börja med att ta ett exempel på att det inte lönar sig att arbeta i Sverige pga de fruktansvärda marginalskatterna.

¤ 1.   En genomsnittlig svensk betalar 32,1% av sin inkomst i skatt. Pga de fruktansvärda marginalskatterna betalar de 1000 svenskar som har högst inkomst faktiskt lite mer, 33,8% av sin inkomst i skatt. De 100 som tjänar mest betalar bara 30,9% av sina inkomster i skatt. Tydligen har vi i de riktigt höga inkomstlägena någon form av negativ marginalskatt. Ju högre inkomst desto lägre skatt! Dessutom har toppinkomsttagarna fått sina skatter sänkta. 2009 låg deras skatt på nästan 34% i skatt medan den alltså nu har sjunkit till 30,9%. Spotifymiljardären Martin Lorentzon betalade förra året 12,4% i skatt på sin inkomst på 103 miljoner. Den gamla f.d. moderata utrikesministern Margareta af Ugglas betalade 28,7% i skatt på sin inkomst på 16 miljoner. Det finns förklaringar till de ständigt ökade klyftorna.

¤ 2.   Såpan Svenska Akademien (dom där snillena ni vet) fortsätter. Enligt ledamoten Per Wästberg så har Akademien nu valt in ytterligare två ledamöter som bara väntar på att godkännas av Hans Höghet Tjabo XVI. Det har vi inte alls säger ständige sekreteraren Anders Olsson! Ledamoten Katarina Frostenson sitter kvar trots kraven på avgång sedan maken Arnault fällts för våldtäkt. Och Horace Engdahl håller tyst!

¤ 3.   I Hörby valde ju i dagarna den decimerade moderata minoriteten att rösta fram sverigedumokraten Stefan Borg till kommunalråd. Stefan Borg tillhör den här gruppen sverigedumokrater som älskar att skrämma upp och sprida myter och lögner. Allt baserat på en rasistisk grund. Eller ska vi uttrycka oss snällt, allt baserat på en rädsla för det annorlunda? Men Stefan Borg har faktiskt en bra förklaring till alla övertramp. - "Jag skrev inläggen som privatperson och inte som fritidspolitiker och som privatperson måste man ibland dra saker och ting till sin spets." Så bara så ni vet det, när sverigedumokrater trampar i klaveret så gör dom detta som privatpersoner och inte som SD-politiker. En bra bortförklaring!?!

¤ 4.   The King of Twitter har slagit till igen. Enligt Donald Du.. f'låt Trump så har den amerikanska Riksbanken blivit "galna". - "Fed har blivit galna" hävdade han. Kan ni tänka er reaktionerna om Stefan Löfven gått ut och hävdat att Riksbankschefen Stefan Ingves var galen? Hur som helst är Donald Trump lite mer restriktiv i sitt twittrande om den försvunna saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Det är väl lite taskigt när den allierade Saudiarabien gör bort sig. Frågan är hur mycket NATO-medlemmen Turkiet också gjort bort sig sedan man hävdat att man har ljud- och bildupptagning som visar vad som ska ha hänt på det saudiska konsulatet. Avlyssnar NATO-landet Turkiets säkerhetstjänst främmande länders konsulat och ambassader?

¤ 5.   I min grannkommun Klippan har Sverigedumokraternas framgångar blivit dyrt för kommunen. Golvkoncernen Pervano som planerade en etablering uppe i Östra Ljungby drar tillbaka planerna. VD:n Darko Pervan som invandrade till Sverige på 50-talet startade företaget för 25 år sedan. - "Jag har ju själv invandrarbakgrund och 15-20 procent av våra anställda och flera chefer har utländsk bakgrund" säger Darko. Han vill inte riskera att om några år tvingas förhandla med SD:are i kommunen med den syn på invandrare som partiet har. Så kan det gå!

¤ 6.   Samtidigt säger Sverigedumokraterna här i Åstorp tillsammans med Pontus Pålssons Moderaterna Nej till att sälja kommunal mark till flera distributionsföretag (bland annat PostNord) för att etablera sig här i Åstorp. Siktar uppenbarligen inte på topplaceringar i listan över Näringslivsklimatet i kommunerna.

¤ 7.   Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Ludvigsson är upprörd och drar likheter mellan Ekot och Mussolini. Upprördheten handlar om att Sveriges Radios Ekoredaktion kommit fram till att bland annat svenskar med utländskt ursprung är underrepresenterade i Riksdagen. Alltså uppför sig Public Service Ekoredaktion som den fascistiska diktatorn Benito Mussolini? Jag kan inte riktigt förstå den goda Maria Ludvigssons upprördhet över önskemål om att den svenska Riksdagen ska vara ett tvärsnitt av det svenska folket. Det blir ett problem om t.ex. invandrare eller pensionärer är underrepresenterade medan medelålders manliga byråkrater är överrepresenterade. Men, det är vanligt förekommande - att jag inte begriper mig på Maria Ludvigsson alltså!

¤ 8.   I en gästledare i Svenska Dagbladet lägger sig Israels ambassadör Ilan Ben-Dov i den svenska regeringsbildningen. Kan ni tänka er ramaskriet om Rysslands ambassadör i Sverige, Igor Neverov, skrev ett inlägg och ställde krav på hur den svenska regeringen skulle se ut? Nu finns det ingen risk för detta eftersom ingen ledande tidning i Sverige skulle bjuda in honom för något sådant. Men det gör alltså Svenska Dagbladet som uppenbarligen bjudit in Ilan Ben-Dov för att skriva en gästledare i tidningen. Vad blir nästa steg, USA:s Chargé d’Affaires David E. Lindwall skriver en gästledare i Dagens Nyheter och ställer krav på hur den svenska regeringen ska se ut?

¤ 9.   Jag begriper fortfarande inte varför MMA (gladiatorslagsmål inför publik) behandlas på idrottssidorna. Den senaste skandalen efter slagsmålet mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov styrker mig i min uppfattning. MMA är inte sport, det är blodigt kommersialiserat slagsmål inför en blodtörstig publik. Punkt!

¤ 10.   Slutligen ser jag att sverigedumokraten Björn Söder fortfarande är purken och upprörd över att han inte fick fortsätta som vice talman. Alla är ju så dumma mot Sverigedumokraterna! Nu tycker därför Björn Söder att hela talmansjobbet att utse regeringsbildare ska avskaffas. Får inte han vara med så ska ingen annan heller få vara med. Istället tycker han att uppdraget ska tas över av en invandrare! Hans Majestät Tjabo XVI alltså. Bra tänkt Björn, ge de med utländska anor mer makt i Sverige!

Såja, det var allt för i dag. Jag återkommer i morgon med fler intelligenta tankar och tyckerier.

Inga kommentarer: