tisdag 2 oktober 2018

Ett uppdrag

» Vår blivande statsminister?

Så har då tydligen Ulf Kristersson nått sitt livs maktmål, han har nu av sin partikamrat talmannen Andreas Norlén fått i uppdrag att försöka bilda en regering. I uppdraget som talmannen gett Ulf Kristersson ingår att han senast om två veckor ska redovisa hur en sådan regering ska se ut. Uppdraget säger alltså inget om vilka partier som ska ingå i regeringen. M? M+Kd? M+Sd? M+Kd+Sd? M+Kd+C+L? M+S? Det avgörande är att inte fler röstar emot än som röstar för i riksdagen. Strax innan gick Sverigedumokraternas Jimmie Åkesson ut och spred ryktet att SD får allt fler synpunkter från enskilda moderata riksdagsledamöter som gärna gör en Uffe-regering beroende av Sverigedumokraterna.

Moderaterna - arbetarregering?
Ska jag göra en gissning? Jag tror att Ulf Kristersson kommer att återkomma till talmannen med ett förslag på en regering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna. Ulf Kristersson kan samtidigt berätta att han fått garantier från Sverigedumokraterna om att dessa kommer att stödja en sådan regering. Ulf och Ebba har då under bordet lovat Jimmie att ytterligare skärpa asyl- och invandringspolitiken. Ebba och Jimmie har också kommit överens om att tillsammans driva en begränsning av aborträtten. De tre partierna har vidare lovat att avskaffa pappamånaderna i Föräldraförsäkringen. Ett förslag kommer att läggas om att införa speciella jobb med lägre lön och utan anställningstrygghet för utlänningar. Slutligen har Ulf och Ebba lovat att stödja de Sverigedumokratiska förslagen om en graderad rätt till sjukvård beroende på hur mycket svensk eller utlänning man är.

Samtidigt har Ulf Kristersson fått garantier från Annie Lööf och Jan Björklund om att dessa inte ska rösta emot detta regeringsförslag utan bara lägga ner sina röster. Vi får hoppas att Uffe får hjälp med matematiken när han ska räkna ihop förväntade röster i Riksdagen. Matten är ju inte den bästa, vilket vi ju kunde se när han påstod att Högeralliansen var större än de Rödgröna. En matematik på Donald Trump-nivå! Det har också framkommit varför Annie Lööf är så hatisk mot Stefan Löfven. Det beror på att Annie Lööf anser att Stefan Löfven i september 2015 i riksdagsrestaurangen trängde sig före i kön. Denna buffelartade oförrätt har Annie Lööf inte kunnat förlåta sedan dess.

Vem är det då vi är på väg att få som statsminister? Mannen som nu äntligen ska få sitt livs chans att genomföra det han lovade när första gången valdes in i Riksdagen: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Låt oss säga som så att det är tur att Ulf Kristersson med alla de lik i lasten som han har att han inte är socialdemokrat. En sosse med alla dessa skandaler bakom sig hade inte överlevt mediadrevet. Ta gärna en liten koll på det här filmklippet: Ulf Kristersson smiter undan i TV.

Avveckla välfärdsstaten
Hur som helst, lycka till Uffe!

Inga kommentarer: