fredag 21 oktober 2016

Tankar en semesterdag

» Dagens Sverigedumokrat

Sverigedumokratisk snadlåda
Jag noterar att fyra Sverigedumokratiska riksdagsledamöter skrivit en motion om de svenska biblioteken som vid ett första påseende låter spännande. De fyra, Aron Emilsson, Angelika Bengtsson, Cassandra Sundin och Sara-Lena Bjälkö, inleder med en hyllning till de svenska biblioteken och första förslaget är att det införs ett nationellt lånekortssystem. Något som vid ett första påseende ju inte låter så dumt. Men, sedan kommer dom in på vad det verkligen handlar om. Dom är ju Sverigedumokrater så vi kan alla förstå att det handlar inte om att hylla biblioteken. Det handlar om att sätta åt invandrare. Punkt två handlar nämligen om ett krav om att bara svenska medborgare ska kunna komma in på de svenska biblioteken. Vi kan ju inte ha en massa mörkhyade konstigt klädda utlänningar springande runt på våra fina bibliotek. Släng ut dom därifrån! Det framgår inte klart om detta även ska gälla danskar, norrmän osv? Punkt tre handlar om att det på biblioteken inte ska finnas en massa böcker på främmande språk. Bara på svenska och officiella minoritetsspråk. Som samisk och finska antar jag. Jag undrar om dom tänkt färdigt när det gäller romani? Inte kan vi ha böcker på så'na obildade läten som arabiska, farsi, somaliska och tyska.

Hur som helst kan vi dra den slutsatsen att om en Sverigedumokrat yttrar sig så handlar det om att sätta åt invandrare. Oberoende av om det skulle handla om socialförsäkringar, kultur, idrott eller vädret.

Undrar om dom kan tänkas byta åsikt om dom bjuds på middag av någon från Näringslivet?

» Bedragare del 305

Visst är det skönt när kortutgivarna har säkerhetssystem som fungerar. Ikano-Banken har lyckligtvis upptäckt att det skett något mystiskt med mitt Ikano-kort, så för säkerhets skull så stoppar man användningen tills jag har bekräftat att kortet är mitt. Gissningsvis behöver jag bara ange kortnummer, kod och liknande uppgifter för att bekräfta att kortet verkligen är mitt. Så här skriver Ikano-Banken:

Kära kund,

Ikano Bank
Ditt kreditkort har spärrats då ett fel upptäcktes i din faktureringsinformation. Anledningen till felet är osäkert men för säkerheten har vi tillfälligt blockerat ditt kreditkort. Du behöver uppdatera din information om för att fortsätta använda ditt kort.

Vad ska jag göra?

För att lyfta spärren (begränsningen): Klicka här och följ stegen på skärmen

NOTERA: Om detta inte åtgärdas inom 72 timmar måste vi permanent spärra ditt Kreditkort då det kan användas bedrägligt. Syftet med denna bekräftelse är att säkerställa att ditt kreditkortskonto inte används bedrägligt.

Det här mejlet skickades automatiskt så om du svarar kommer ingen att se det. För att kontakta oss, logga in på ditt konto och klicka på "Kontakta oss" längst ner på sidan.

Välkommen till oss på Ikano Bank!

Fast det är klart, man kan ju bli lite fundersam. För det första så har jag inget Ikano-kort. Så att skicka ut automatiska varningsmejl känns lite missriktat. Jag kan ju aldrig bekräfta att kortet är mitt? Sedan tycker jag att dom är lite saktfärdiga med varningen. I mejlet finns nämligen också en franskspråkig text som tackar för att jag handlat i Playstation Store med användarnamnet princesse_yuni. Dessa affärer ska jag ha gjort den 26 maj 2014. Jag tycker att Ikano-Banken är saktfärdiga. Jag blir också lite misstänksam när jag upptäcker att länken leder till en sajt i Pakistan. Dessutom kvittar det var jag klickar, för hela mejlet är uppbyggt genom några bilder som alla leder till samma ställe i Pakistan. Nog för att svenska företag utlokaliserar verksamhet till länder med lägre löner - men Pakistan? Nä, jag har en svag misstanke att det här mejlet är en bluff, precis som exakt samma mejl som kom 5 minuter senare. Vi kan dessutom konstatera att sidan som länken leder till redan har hunnit spärras. I sedvanlig ordning är mitt råd - släng skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: