onsdag 12 oktober 2016

En härlig semesterdag

» Mer skryt

I går skröt jag ju lite över att vi faktiskt har det riktigt bra här i Sverige. På område efter område så visar det sig att läget i Sverige i själva verket är bland det bästa i hela världen. Detta innebär inte att det är perfekt. Det finns mycket som skulle behöva förändras, förbättras eller helt enkelt moderniseras till ett modern samhälle. Men var försiktiga när ni lyssnar på de värsta gnällspikarna. Faktum är alltså att vi, jämfört med de flesta människor runt om på vårt klot, egentligen har det oförskämt bra.

Jag såg ett nytt exempel i en publikation i dag. Enligt World Economic Forum ligger Sverige på sjätte plats i världen när man mäter näringslivets konkurrenskraft. Framför oss har vi Schweiz, Singapore, USA, Nederländerna och Tyskland. Bakom oss har vi t.ex. våra nordiska grannar där vi hittar Finland på 10:e, Norge på 11:e och Danmark på 12:e plats. Det ska kanske påpekas att för ett år sedan låg vi på 10:e plats. Det går alltså allt bättre för Sverige. Om vi ska vara riktigt elaka mot kvartetten Anna, Annie, Ebba och Jan så ska vi kanske tillägga att när deras partier fick makten i Sverige så låg Sverige på 4:e plats i världen. På de åtta åren lyckades man rasa ner till 10:e plats, men nu klättrar vi alltså igen.

Det finns mycket i vårt samhälle som skulle behöva göras något åt. Bland annat det faktum att klyftorna i vårt samhälle bara fortsätter att växa. De som har det på tok för bra får det ännu bättre medan de som har det risigt i många fall får det ännu sämre. En liten revolution skulle inte skada!

» Hur behandla Sverigedumokraterna?

I Aftonbladet i dag skriver Åsa Linderborg en intressant artikel. - "Sluta ducka för SD" sätter Åsa som rubrik. Det handlar alltså om hur vi ska bemöta Sverigedumokraterna. Att hålla tyst och negligera dom fungerar inte. Får dom stå oemotsagda och sprida sin dynga hur som helst så får dom bara ännu fler sympatisörer. Dessutom tycker många synd om dom. Att berätta om alla Sverigedumokratiska klantarslen som trampar i klaveren med upprepade rasistiska och nazistiska kopplingar verkar inte heller fungera. Det är ju så synd om dom, som bara förföljs genom att sprida lögner om dom. Så hur ska man då göra? Hur ska man få de som tror att invandrare är så lata och inte vill jobba samtidigt som dom stjäl våra jobb att se verkligheten från ett annat perspektiv? Hur ska vi få de som tror att invandrare står för all kriminalitet i vårt samhälle, för det fanns ju ingen kriminalitet i vårt land innan dom kom, att inse att invandrare är precis som alla andra. En del är kriminella medan de flesta är helt vanliga strävsamma människor. Precis som vi infödda svenskar alltså. Vem som nu är infödd svensk? Själv härstammar jag ju bland annat från invandrade valloner och bland en massa annat blod finns det lite ryskt också om jag förstått det hela. Min älskade hustru har uppenbarligen bland annat danskt och tyskt blod i ådrorna. Vi är alla en skön blandning av både det ena och det andra - och det har i allmänhet blivit ganska bra blandningar av det. Hur gör vi?

Vad är Sverigedumokraterna

Inga kommentarer: