torsdag 10 mars 2016

Jag har en positiv människosyn

» Centern slår till

Helsingborg
Centerpartisten Maria Nilsson i Helsingborg, som är ordförande i stadens Vård- och omsorgsnämnd, är en trogen vän till Centerledaren Annie Lööfs nyliberala tankar. Det senaste beslutet från den Blågröna majoriteten i nämnden (där alltså centerpartisten Maria Nilsson är ordförande) är att lägga ut all personlig assistans på privata företag. Alla de handikappade i Helsingborg som i dag har personlig assistans via kommunen ska alltså ha nya assistenter. De som är anställda av kommunen i dag som personliga assistenter får se sig om efter nya arbetsgivare. Och de som är i behov av personlig assistans ska nu auktioneras ut till lägstbjudande. Uppenbart är att de enda som är glada är de som driver privata bolag inom området och Centerpartiets Maria Nilsson. Resten av de som är berörda är nog mest oroliga och arga. Allt i sann nyliberal privatiseringsanda.

Men det är inte första gången den centerpartistiska ordföranden Maria Nilsson slagit till. För inte så länge sedan beslutades att ett antal Träffpunkter för äldre runt om i staden ska läggas ner för att spara slantar. Och samtidigt ska också äldre som får städhjälp från kommunen få denna indragen. Äldre som behöver hjälp hänvisas till privata företag som erbjuder s.k. RUT-tjänster. Allt i sann nyliberal privatiseringsanda!

Men det är inte slut här. Förra året beslutades att fyra av kommunens vårdboenden ska privatiseras. Vilka det ska bli är ännu inte klart. Men oron bland de boende, personal och anhöriga är stor. Privatiseringen genomförs inte för att det finns behov av detta utan som en ren princip - det ska privatiseras. De kommunala vårdboenden som är undantagna är ett par som nyligen fick återföras till kommunal drift sedan de privata ägarna misslyckats! Men, privatiseras ska det. Allt i sann nyliberal privatiseringsanda!

Det ska påpekas att Helsingborg styrs av en Blågrön koalition där Miljöpartiet sitter och jamsar med när den Borgerliga kvartetten bestämmer.

» Sverigedumokrater

Jag läser att en undersökning som gjorts visar att Sverigedemokrater har en klart mer negativ människosyn. Dom tror mycket mer om andra människor att dom bara är egoister. Både Rödgröna och Borgerliga väljare har en mycket mer tydlig positiv syn på sina medmänniskor. Dom är värda att få hjälp när de behöver det och värda att älskas och respekteras mer villkorslöst, som det uttrycks i utredningen. SD-väljarna däremot litar mindre på andra människor och tror mycket oftare att det finns fler onda människor än goda människor. Det förklarar ju en hel del!

» Det bidde dyrt

Det finns många som inte kan räkna. En verksamhet som aldrig får nog med pengar är militären. Och det finns kanske en anledning - dom kan inte räkna. De uniformerade vill ju som bekant ha mer pengar. Och detta beror bland annat på att nya korträckviddiga luftvärnet Iris-T blir klart dyrare än budgeterat. Investeringarna i medelräckviddiga luftvärnet kostar mer än beräknat. Den nya sjömålsroboten blir dyrare. Att uppgradera spaningsfartyget Orion blir dyrare. Nya E-versionen av JAS Gripen blir dyrare. Ubåten A26 blir dyrare. Den nya militära närvaron på Gotland blir dyrare. Antagligen kan uppräkningen av budgetmissarna fortsätta, men det var detta som ETC tog upp. Men slantar finns nog om man vill (och tvingas). Man kan väl dra in på något annat mindre viktigt?

Inga kommentarer: