onsdag 2 mars 2016

Vem ska skämmas?

» Uppror och revolution att vänta?

Jag läser att företrädare för det s.k. "Näringslivet" är upprörda. I går kom nämligen ett förslag från den hemska Rödgröna regeringen att rätten för företagsledare att få lunchen delvis betald av skattebetalarna ska avskaffas. Regeringen har nämligen lagt fram ett förslag om att förbättra statens finanser genom att avskaffa avdragsrätten för representation. Detta upprör naturligtvis vårt "Näringsliv". - "Slopat avdrag visar synen på företagare" sätter Tobias Wikström som rubrik på sin ledare i dagens Dagens Industri. Den hemska synen på företagare är tydligen att dom får stå för sina egna kostnader. Usch så hemskt! Det måste vara en hemsk upplevelse att själv få betala sin lunch. Jag undrar hur det svenska Näringslivet ska överleva en sådant här dråpslag.

» Den som har, han har verkligen

Biltillverkaren Bugatti är på väg att lansera sin nya modell, Bugatti Chiron. En liten nätt skapelse som kostar närmare 23 miljoner kronor och där handpenningen när man beställer bilen är cirka 2 miljoner kronor. Den tillverkas bara i ett begränsat antal, sammanlagt 500 under de kommande 8 åren. Intressant är vad det är för människor som lägger 25 miljoner på en lyxbil som man knappast kan använda när man kör och veckohandlar på matvaruhuset. Jag läser att en av köparna beställt sex exemplar. Han måste ju ha en var till alla familjemedlemmarna... - "I snitt har våra kunder 48 bilar, tre helikoptrar, tre jetplan och en yacht. Men det är alltså i snitt" avslöjar Bugatti-chefen Wolfgang Dürheimer. Jag för min undrar vad dom ska ha bilen till? Kanske blev garaget för stort så det är någon yta som måste beläggas. Det är inget större problem för mig att komma på en bättre användning av pengarna i varje fall. Visst är det ett underbart samhälle vi lever i?

» Omänsklig och förnedrande behandling

Migrationsdomstolen har bestämt sig för att stoppa överföringen av asylsökande till Ungern. Det handlar alltså om återföring av asylsökande enligt Dublinkonventionen. Den innebär att det är det första landet som en flykting registrerats i som ska ansvara för ansökan om asyl. Redan tidigare skickas asylsökande inte tillbaka till Grekland eftersom Grekland inte har resurser att hantera alla asylsökande. Att skicka tillbaka till Ungern har redan tidigare varit mycket svårt eftersom Ungern gjort vad dom kunnat för att slippa ta det ansvar dom förbundit sig som medlemmar i EU. Nu har alltså Migrationsdomstolen beslutat att helt stoppa överföringen till Ungern eftersom "de då riskerar att utsättas för omänsklig eller förnedrande behandling i strid med Europakonventionen om mänskliga rättigheter". Själv skulle jag vilja ifrågasätta Ungerns rätt att få någon som helst stöd från eller tillgång till EU. Se vad t.ex. Sveriges Radio och Aftonbladet skriver.

Inga kommentarer: